perjantai 4. elokuuta 2017

Pekoni-parsakaalisalaatti cashewpähkinöillä


Sain äidiltä lainaksi Leena Putkosen ja Mari Koistisen kirjoittaman kirjan nimeltä "Ruokamysteerit - viisaiden valintojen äärellä". Voin suositella, oli aika mielenkiintoinen kirja.
Kirjan lukemisen jälkeen olen vaan kokenut järjetöntä huonoa omaatuntoa meidän syömästä lihamäärästä. Kasvisten syöntiä on ehdottomasti lisättävä ja lihan syömistä vähennettävä. Ite söisin mielellään enemmänkin pelkkää kasvisruokaa, mutta kasvispäivinä on aina väännettävä tuolle isännälle jotain lihaa, koska sehän ei pelkkää kasvisruokaa syö. Ihme periaatteita...
Onneksi huonoa omaatuntoa vähän lievensi se kun luin että syntyvyyden vähentyminen on ilmastonmuutoksen kannalta erittäin hyvä asia, eli tavallaanhan me lapsettomina ollaan jo kannettu kortemme kekoon maapallon pelastamiseksi tällä tavalla. 😁

Tässä kyseisessä Ruokamysteerit- kirjassa oli parsakaali mainittu useassakin eri luvussa. Parsakaalista saa paljon hyviä vitamiineja ja siksipä sitä kannustetaankin syömään paljon. Isäntä vähän nyrpisteli nokkaansa parsakaalille, mutta aloitinkin parsakaalin ujuttamisen meidän ruokapöytään erittäin varovaisesti. Nimittäin jos parsakaali on kuorrutettu pekonilla ja majoneesilla, niin ei kovin paljoa metsään voida mennä. Tai siis lihanvähennystä ajatellen mennään metsään tuon pekonin vuoksi, mutta ainakin tässä salaatissa parsakaali kutkutteli myös isännän makuhermoja.
Tämä salaatti oli oikeasti kummallisesta ulkonäöstä huolimatta ihan mielettömän hyvää!! Ohje löytyi Makuja visioista- blogista. 

Pekoni-Parsakaali Salaatti Cashewpähkinöillä


1 (n.400g) parsakaali
1 punasipuli
1 dl cashewpähkinöitä
1 pkt pekonia

Kastike:
1.5 dl täysmajoneesia (itsetehtyä tai esim. Hellmanns)
1/4 dl sokeria (tai vaihda makeutusaineeseen)
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5-1 tl mustapippuria

Paloittele pesty parsakaali ronskeiksi paloiksi varsineen. Hienonna sipuli. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi, jäähdytä ja valuta paperin päällä.
Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Yhdistä parsakaaali, sipuli, pähkinät ja pekoni sekä kastike.
Anna tekeytyä vähintään tunti, tarkista maku!



 Viime viikon lauantaina käytiin taas ehkä yhdessä kesän kivoimmista tapahtumista, Räyskälä Vintage Dragsissa. Ilma suosi, niinkuin viime kesänäkin. Autoja ei oman pikaisen arvion mukaan ihan niin paljoa ollut kuin viimeksi, mutta kyllä niitä silmää hiveleviä kaunokaisia silti sieltä löytyi. Ehkä vähän liikaakin.


Muksuilta jos kysytään, niin parasta antia koko tapahtumassa oli vanha ilmavoimien kakstasolentsikka, joka pysähtyi tankkaamaan Räyskälässä ja teki pienen lentonäytöksen siinä kisapaikan yllä. Ja koneessa muuten toisena lentäjänä oli Sami Saikkonen.


Jenkkiautojen kuolaus jatkuu sunnuntaina Forssan Pick-Nickissä.... 🙈

4 kommenttia:

  1. Mua kyllä harmittaa ettei olla päästy Räyskälään sitten 80-luvun 😉😂 Olis kiva päästä sinne! Ja sitten jäi ilmojen takia se Forssakin näkemättä... no mä odotan sun päivitystä niin näen vähän kuvia ainakin 😉
    Ihanan oloinen salaatti! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Räyskälä on kyllä jotenkin niin kiva tapahtuma! Hienoja autoja on niin paljon, että ei oikein tiedä mihin silmänsä laittais. Ja siellä kun tosiaan on aikalailla pelkästään niitä automaailman "kermoja" :)

      Poista
  2. Oon myös vähentänyt punaisen lihan käyttöä. Se ei tuota paljonkaan ongelmia, koska en ole ikinä mikään pihvien / lihapatojen ystävä ollut. Tietty jauhelihaa tulee käytettyä, kun siitä saa niin helpolla hyvää ruokaa. Ollaan pidetty kasvisruokapäiviä kotona ja isäntä kyllä syö niitä, lähinnä tuo meidän teini vain närppii esim. kasvispihvejä. Hänen kanssa on työsarkaa näissä kasvisruokapäivissä :D
    Keskimmäisen tyttären kanssa on ollut puhetta kokeilla esim. kasviruokaviikkoa tai vegaaniviikkoa , saa nähdä koska päästään toteutukseen saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en pihveistä niin välitä, mutta tuohon jauhelihaan tulee tartuttua aina vähän liiankin helposti. Siitä on vaan niin kovin näppärä vääntää pikaistakin ruokaa.
      Ja hei, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)