torstai 1. helmikuuta 2018

Härkäpapurouhe-porkkanapihvit


Hupskeikkaa ja sehän on jo helmikuu!
Meillä on edelleen ruokahuolto vähän mitä sattuu. Isäntä pystyy jo syömään muutakin kuin pelkkää liemiruokaa, mutta edelleen kaiken pitää olla hyvin hyvin pehmeää. Hampaat ja leuat ei kestä yhtään minkään kovan pureskelua. Välillä syödään samaa ruokaa ja välillä taas on molemmille omat sapuskat. Paljon olen saanut kokeilla hyviä kasvisruokia, niinkuin esimerkiksi nämä Marttojen härkäpapurouhe-porkkanapihvit. Sanoisin että nämä yllättivät minut erittäin positiivisesti!
Mausteita kannattaa laittaa reilusti ja oman maun mukaan.
Pihvien kanssa oli pakko tarjoilla aiolia. Ja mikäpä ei maistuisi hyvälle kun laittaa vähän aiolia kylkeen...

Härkäpapurouheseos on monipuolinen tuote kaikkeen ruoanvalmistukseen. Tuote säilyy huoneenlämmössä. Siinä on runsaasti proteiinia (47 %) ja kuitua (11 %), se on kasviperäinen ja myös laktoositon sekä soijaton.


Härkäpapurouhe-porkkanapihvit

n. 12 pihviä


1 sipuli
2 dl kermaviiliä (käytin kaurafraichea)
2 dl härkäpapurouheseosta
1 porkkana raastettuna
2 munaa
½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
tilkka limen mehua
ripaus chilijauhetta
hienonnettua korianteria


Kuori ja hienonna sipuli.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa tai tilkka öljyä ja sitten taikinaa.
Paista pihvit molemmin puolin.


Ollaan saatu nauttia hyvin vaihtelevista pakkassäistä viikon aikana; kovaa pakkasta, lämpöä, vettä taivaan täydeltä, lunta taivaan täydeltä, kova tuuli, hieno auringonpaiste....😜


4 kommenttia:

  1. Kiva reseptivinkki, pitää kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura. Kannatta kokeilla! Itse olin TODELLA positiivisesti yllättynyt miten hyvin tuo härkäpapurouhe sopi pihveihin. Muistaa vaan maustaa taikinan kunnolla! :)

      Poista
  2. Kasvispihvit tulee tehtyä itse, härkäpapurouhe on jäänyt kokeilematta.
    Oletko jo kokeillut vadelmavispipuuroa vaniljakermalla.? On muuten niiin hyvää
    Viski on tainnut saada oman tyynynsä takaisin, niin mukavasti näyttäisi nukuttavan.
    Mukavia talvipäiviä sinne Koivurantaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jäänyt kasvispihvitkin ihan liian vähäiselle teolle. Ehkä nyt seuraavaksi intoudun kokeilemaan muitakin kasvispihviohjeita!
      En ole kokeillut vadelmavispipuuroa, mutta kiitos vinkistä! Mulla on vadelmia isot kasat vielä pakkasessa.
      Juu Viski on päässyt takaisin omalle paikalleen! ♥ On tainneet kissat huomata, että Viski on saanut tarpeekseen lattialla makoilemisesta! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)