torstai 8. helmikuuta 2018

Ihan paras makaronilaatikko ♥


Ja otsikko ei ole yhtään liioiteltu, koska tämä laatikko upposi ihan kympillä sekä muhun että tuohon isäntään. Se ehkä kertoo jotain, että tämän laatikon syömiseen meni meiltä kahdelta alle vuorokausi! 😂 (Tästä voi hyvin myös päätellä meillä kuluvan ruuan määrää!)
En tosiaan ole koskaan ollut mikään makaronilaatikon ystävä. Jotenkaan se ei vaan uppoa. Joskus sitä aina silti teen, koska se on helppo ja nopea valmistaa ja sitä on näppärä ottaa evääksi töihin. Mutta kyllä nyt mentiin ihan uudelle levelille. Tässä oli sellaista juuston tuomaa täyteläisyyttä ja muutenkin paljon makua. Menee jatkoon. Ohje on K-ruoka resepteistä

Makaronilaatikko Koskenlaskijalla

700 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1½ l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 pss (400g) tummia makaroneja
250 g Koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Mausta tomaattipyreellä, oreganolla, mustapippurilla ja makusi mukaan esim. lihaliemijauheella.
Kiehauta vesi. Murenna veteen liemikuutiot. Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos. Keitä noin 6 minuuttia.
Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
Siirrä makaroni-jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.


Tämä suklainen mokkapalapiirakka lähti kummitytölleni, joka täytti viime viikolla jo 12vee! ♥ Voi aika kun rynnii eteenpäin sitä vauhtia ettei kyydissä meinaa pysyä. Vähän meinasi tulla huono-omatunto, kun kummiflikan eka kysymys oli, että koska voin taas tulla teille yöks. "Öö, nyt oon taas töissä ja sit oon taas töissä, ja sillonki oon töissä..." No, onneksi olen ottanut talvilomani niin että saavat sisaruskatraan kanssa taas perinteiseen tapaan tulla meille koko hiihtolomaviikoksi.

Kummityttöni & Jimi "muutama vuosi" sitten

Mutta hei, mulla olis nyt muutama päivä vapaata. Luvassa ulkoilua, venemessuilua, synttäreitä jne jne.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - mukavaa viikonloppua kaikille! 🌞




15 kommenttia:

  1. Meillä syödään kans ihan keposesti tuollainen laatikollinen. :,D Aloin nyt syömään töissä valvonta-aterian päivittäin ja vitjat, että järkytyn joka päivä, kun näen ruoat jotka pitäisi riittää koko meidän ryhmän lapsille ja minulle. Jota kuinkin tuollainen määrä makaronilaatikkoa tulee meidän ryhmään. Hyvin on kyllä onneksi ruoka aina riittänyt, enkä ole vielä kertaakaan nälkäiseksi jäännyt. :,D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muuallakin asuu "suursyömäreitä"! Välillä aina ihmettelen kun on esim. lehdissä perheelle viikon esimerkkiruuat, että miten sillä määrällä pärjää jos perheessä suinkin asustaa yksikin raavas mies, joka syö kuin hevonen.

      Poista
  2. Samaa mieltä tästä makaronilaatikosta, tosin omastani puuttuu sipuli, tomaattipyre ja oregano, tilalla pippurisekoitus rouheena. Närästys estää mm. oreganon. Muistaakseni ohje oli aikoja sitten Koskenlaskijapaketissa. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minäkin muistelin, että jossain olen jo aiemminkin tähän ohjeeseen törmännyt. Ja muistaakseni oma äitinikin välillä on tätä samaista ohjetta käyttänyt ja aina ihmettelin että miksi äidin tekemä makaronilaatikko on niiiiiiin hyvää! :)

      Poista
  3. Makaronilaatikko on arjen pelastaja nopeudellaan ja sillä, että lähes kaikki pitävät siitä.
    Mukavia viikonlopun päiviä kaikille Koivurantalaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Ja tämä on yleensä myös varma valinta kun on tulossa lapsia kylään! :)
      Kiitos samoin, oikein mukavia talvipäiviä! ♥

      Poista
  4. No nyt tuli niin hyvän kuuloinen ohje että pakko tuo on testata! 😋😄 Kävin teko-videon katsomassa tuosta linkistä ja hyvältä vaikutti! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi taas 😄 Mä testasin tätä ruokaa tänään! Oli todella hyvää! Koostumus oli aivan ihanan pehmeää! 😋 Nyt on tällä viikolla tullut tehtyä makaroniruokia kun niitä saa kivasti syötyä näin viisaudenhampaan leikkauksen jälkeen 😁 Yhden asian muutan silti ensi kerralla ja laitan vaan yhden lihaliemikuution. Lasten ja itsenkin vuoksi koitan käyttää vähemmän suolaa 😊

      Poista
    2. Kiva kuulla Taru että kokeilit ja tykkäsit! Tiedätkö että itsekin kauhistelin tuota lihaliemen määrää kun tein tätä ja sanoin jo tehdessäni että nyt tais tulla vähän liian suolaista. Mutta syödään muutenkin niin suolaista ruokaa että meille tää oli passeli. Mutta mielessäni käväisi postausta kirjoittaessa että pitäisikö mainita että käyttäkäähän suolaa vähän maltillisemmin. Yleensä mun ohjeet saa aina noottia niiden suolaisuudesta! :D

      Poista
  5. Meillä taasen tykätään kaiken sortin makaronilaatikoista ja tällaisista lihaisista versioista eniten. Olen ruvennut laittamaan lihaa enemmän, mitä se perinteinen 400 lihaa ja 400 makaronia. Tässä ohjeessa lihaa on käytetty reilusti, hyvä. teenpä minäkin tällä ohjeella, kunhan joskus sitten taas kokkailen....ensi viikolla ystävänpäivänä alkaa monen kuukauden tauko keittiöhommeleihin. Käyn kyllä teidän muutamien blogeja kattelemassa, kunhan kunto sen sallii. Kaikkea hyvää niin teille kaksijalkaisille kuin myös teidän ihanille nelijalkaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kans aina tuplaan lihanmäärän, koska tiedän että tuo isäntä tykkää lihaisista ruuista. Sen sijaan itse yritän vähän vähentää omaa lihansyömistä ja pidän pelkkiä kasvisruokapäiviä aina silloin tällöin.
      Tsemppiä sinulle Mimmi ♥

      Poista
  6. Hahaa, en kestä noita velttoja pötköttäjiä! :D
    Aivan ihania! ♥♥♥

    VastaaPoista
  7. Tätä on pakko testata! Koskenlaskija on niin herkkua. Kisu ottaa tuossa toiseks alimmassa kuvassa melko rennosti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Tämä oli hieman taas erilainen versio makaronilaatikosta, mutta ei ollenkaan huono! :)
      Lyyti on rentoutumisen mestari! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)