lauantai 16. heinäkuuta 2022

Kesäinen Britakakku


 Sain tällä viikolla ihania vieraita❤, kun nuoruuteni ystäväporukka tuli katsomaan vauvaa. Ja samalla sain tietenkin hyvän syyn leipoa. Britakakku on ollut mielessäni jo pitkään, etenkin kun on tuolta Instan puolelta seurannut miten ihania britakakkuja on porukka nyt kesän aikana tehnyt. Nyt kun marjat ja luonnonkukat on parhaimmillaan, saa tehtyä niin yksinkertaisilla jutuilla erittäin näyttävän näköisen kakun. Tämä britan ohje on K-ruoka -sivustolta. Tätä on monessa paikassa kehuttu että on paras ohje ja kyllähän tämä olikin erittäin hyvä. 😋

Britakakku


Pohja:
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Täyte ja koristeet:
4 dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
2 rkl sokeria
mansikoita
mustikoita
puna-apilan kukkia, marenkia jne

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne puoliksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja mausta sokerilla.
Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä reilu puolet kerma-rahkasta levylle ja laita päälle mansikanpuolikkaita ja mustikoita. Levitä pinnalle loppu kerma-rahka ja koristele lopuilla marjoilla, marengeilla sekä luonnonkukilla. 


Nyt mennään jo heinäkuun puoltaväliä ja jottei iskisi masis, että kohta se kesä jo loppuu 😭 niin muistellaanpas vähän että paljon sitä on jo kaikkea tullut tehtyäkin. 

Käyty Hämeenlinnassa (ostoksilla, syömässä ja kävelemässä)...


...Tammisaaren kansainvälisillä suurmarkkinoilla...


...Turussa lounaalla Tyksi reissun yhteydessä...


...Salon iltatorilla...

...kylillä syömässä (ja lenkillä)...


 

Edessäpäin on ainakin vielä monet kiireettömät aamupalat ulkona terassilla, piknik-risteily, parit torikaffet, kummitytön kanssa jätskireissu, kummipojan kanssa terassireissu jne jne... Paljon kaikkea kesäistä kivaa siis vielä edessäpäin, joten vaihdetaan ajattelumoodi siihen, että kesä on VASTA puolessa välissä! 🌞

Ihanaa (sateista) kesälauantaita! ☂

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis tuo Britakakku. Eihän sitä raaski edes leikata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Se oli onneksi niin hyvän makuista että ei harmittanut leikata.... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)