sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Talviloma :)

Yritän nyt tiivistää viikon päivitykset tähän. Eli talvilomaa tuli vieteltyä, ja pysyteltyä kaukana poissa tietokoneelta. Ja valitettavasti aina välillä unohtui myös käyttää kameraa, eli kaikista ruoista/leipomuksista ei ole kuvia. Mutta joitain makupaloja sentään löytyy.

Eli talviloma tuli aloitettua tälläisellä herkkuaterialla ja hyvällä punaviinillä:



Eli naudan piffiä, maustevoita, maalaispottuja ja tomaatti-mozarellasalaattia, nam!!

Metallicakin tuli taas nähtyä ja kuultua, 3.kerta todensanoi ja loistava oli taas! :)

Ja vanhennuttuakin tuli loman aikana.... Tässä synttäripäivän herkkuateria:
Ja herkkuleivokset (jotka tehty epäonnistuneesta kakkupohjasta):
Leivosten välissä mansikkasurvosta ja vispikermaa. Päällä vispikermaa, mansikoita ja Marianne-rouhetta. Kaiken olisi kruunannut esim. mintun lehti.

Itse synttärijuhlien kakuista ei valitettavasti ole kuvia, vaikka äiti vielä muistutti, että otathan kuvat blogiisi... *hups* unohtui kuitenkin. Mutta kakut olivat onnistuneita, joten kirjoitetaan reseptit nyt vielä tähän, jos vaikka joku muukin haluaa kokeilla.

After Eight- juustokakku

150 g Digestive- keksejä
 70 g voita sulatettuna
200 g After Eight- suklaata
200 g Philadelphia -tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja lisää  joukkoon voisula. Laita seos irtopohjavuokaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma ja sekoita varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Laita kylmään muutamaksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.
Alkuperäinen ohje napattu Kotikokista.

Mansikkajuustokakku

Pohja:
150 g täysjyvädigestivekeksejä
70 g voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Päälle:
2 dl mansikkasosetta
2 rkl kuumaa vettä
2 liivatelehteä

Pohja:
Murenna keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle kädellä painellen.

Täyte:
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.

(Vatkaa kerma vaahdoksi)

Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilliinisokerilla.
Lisää vielä lämmin liivateseos vatkaten ja kermavaahto varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Päälynen:
Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Purista livatteista vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
Sekoita mansikkasose ja liivateseos keskenään ja kaada hyytyneen kakun päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa jokunen tunti.

Alkuperäinen ohje napattu Pippuri Prinsessalta.

Tänään käytiin vielä syömässä yhdet synttäriateriat Lopen Laakasalossa. Suosittelen käymään siellä. Paikka ehkä saattaa näyttää hiukan ränsistyneeltä, mutta maisemat terassilta aivan mahtavat ja ruoka aivan älyttömän hyvää. Tällä kertaa söimme hampurilaiset, jotka olivat kyllä jotain aivan taivaallisen herkullista!!

Chilipurilainen maalaisranskalaisilla

Pekonihampurilainen

Suosittelen poikkeamaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)