keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Lihapullia, raparperipiirakkaa ja uistelua

Eilen tuli kokeiltua lihapullien tekoon Santa Marian valmista lihapullamaustesettiä. Yleensä olen aika vastaan näitä valmisjuttuja, mutta tässä oli kyllä lopputulos niin herkullinen, että pakko kyllä kokeilla uudestaanki.


Santa Maria lihapullat

400 g sika-nauta jauhelihaa
1 ps Santa Maria Easy Cooking Meatballs -mausteseosta
0,5 dl vettä
1 muna
1 sipuli

Laita mausteseos turpoamaan veteen n. 5 minuutiksi. Lisää seokseen jauheliha, hienoksi silputtu sipuli ja muna. Pyöritä massa lihapulliksi. Itse paistoin nämä uunissa, 200 astetta ja n. 20 min.

Lisääkkeenä oli puolitettuja tomaatteja suolalla ja mustapippurilla, jotka olivat uunissa pullien vieressä n. 10 min. Viikonlopulta oli jäänyt keitettyjä uusia pottuja, ja ne halkaisin kahtia ja laitoin folion sisään. Lisäksi laitoin kesäkurpitsaa ja kevätsipulia. Maustoin suolalla ja mustapippurilla ja päälle kaadoin vielä maustettua Mustapekka-ruokakermaa purkillisen. Folionyytti oli uunissa samanverran kuin lihapullatkin. Laitoin vielä ennen tarjoilua perunoiden päälle tuoretta ruohosipulia.

Ruuan jälkeen käytiin vähän uistelemassa Pusulanjärvellä. Ei tullut mitään... :( Kuhaa ollaan kovin koitettu saada, mutta tähän saakka tuloksetta. Onneksi kohta on kesäloma ja enemmän aikaa kalastukselle!!

 Kalakaveri


Illalla oli vielä pakko leipoa raparperipiirakkaa, koska anoppi oli tuonut ison kassillisen raparperia. En ole mikään suuren suuri raparperin ystävä, mutta täytyy sanoa, että tämä piirakka oli oikein onnistunutta!

Raparperimurupiirakka



8 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita

Taikinaan lisäksi:
2 dl kermaviiliä/ jogurttia
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperinpaloja
2 prk (a 200 g) kermaviiliä (tai esim. 250 g kermarahkaa ja 1 prk kermaviiliä tms.)
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Pese raparperin varret, poista mahdolliset puiset säikeet ja pilko raparperit pieniksi paloiksi.
2. Sulata voi kattilassa ja anna kiehua muutama minuutti, niin voi saa karamellisemman maun. Jäähdytä haaleaksi.
3. Valmista muruseos. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Lisää voi ja sekoita muruseos tasaiseksi. Ota muruseoksesta erilleen 1/3 (n. 250 g ). Tämä pienempi osuus ripotellaan piirakan päälle lopuksi.
4. Sekoita pohjaan tulevan muruseoksen (2/3) joukkoon purkillinen kermaviiliä ja kananmuna. Levitä tasainen taikina leivinpaperin päälle uunivuoan pohjalle.
5. Sekoita täytettä varten kulhossa kaksi purkkia kermaviiliä ja kaksi kananmunaa sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos pohjan päälle.
6. Ripottele päälle pieneksi pilkotut raparperit.
7. Päällimmäiseksi levitellään jäljellä oleva muruseos.
8- Paista 175 asteessa 45 minuuttia. 

Tein tämän piirakan sellaiseen lasagnevuokaan. Tuli ihan sopivasti. Ehkä ensi kerralla puolitan koko annoksen ja kokeilen tehdä normaaliin piirakkavuokaan.

Alkuperäinen ohje Ruokailmiöltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)