maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kebabia ja Jimin toipumista

Jimi kävi leikkauksen jälkitarkastuksessa 2.7.2012. Hyvin oli jalka lähtenyt luutumaan. Vielä 2,5 kuukautta pitäis ottaa rauhallisesti, eli tarkoittaen että ei repimistä eikä muita rajuja liikkeitä. Mutta muuten liikuntaa saa ja pitää lisätä.

Yks päivä teki mieli kebabia ja koska en periaattesta astu paikalliseen kebabiin, niin piti sitten itse vääntää sellaista. Tällä kertaa ei tehty lihaa itse, koska nälkä oli niin kova, että ruoka piti saada nopeasti. Mutta voin lämpimästi suositella kauppojen pakastealtaasta löytyvää Korv-Göransin kebabia. Mutta nämä kastikkeet oli erittäin onnistuineita. Näitä on pakko tehdä uudelleenkin, ja suosittelen muitakin kokeilemaan, mikäli vain kebabin ystävä on.

Kebabkastike

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulikynttä
 1 tlk paseerattua chilitomaattimurskaa
1 kourallinen tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta oreganoa
1/2 tl valkopippuria
1 tl mustapippurirouhetta
1/2-1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Jogurttikastike

2 dl Bulgarian jogurttia
1 dl kermaviiliä
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/3 tl valkopippuria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa

Lämmitä öljyä ja murskattuja valkosipulinkynsiä kattilan pohjalla. Lisää tomaattikastike. Lisää mausteet ja keitä pienimmällä teholla n. 30 minuuttia.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua viileässä väh. 20 minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisänä kebablihaa, keitettyä riisiä, tomaattia, sipulia ja fetajuustoa.

Alkuperäiset kastikeohjeet Liemessä-blogista.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)