torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen jänispata


Me lähdetään pääsiäiseksi pohjoiseen sukuloimaan, joten "kotipääsiäistä" vietettiin sit jo viime viikonloppuna. Pakkasessa oli jänistä ja mikäs sen parempaa pääsiäisruokaa kuin pupujussi. Jäniksen lihasta kiitos kuuluu mun serkulle, jolta sen sain, ja joka siis oli itse tämän jänöjussin ampunut.
Isäntä tykkäsi jäniksen lihasta. Kyllähän minäkin sitä söin, mutta ehkä silti valitsisin tässä kohtaa jäniksen tapaan sen kasvislinjan.... ☺
Ohje pataan löytyi Hertsun elämää -blogista. Kirjoitan tähän nyt sen alkuperäisen ohjeistuksen. Itse hauduttelin pataa leivinuunissa n. 8 tuntia. Kaiken lisäksi meillä nuo lihat oli siinä muodossa, että niitä ei paljon "perkailla" tarvinnut.

Jänispata


4 kpl jäniksen koipia
3 porkkanaa
2 dl kermaa
½ pkt Creme Bonjour ruohosipuli tuorejuustoa 
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria

Laita lihat kattilaan. Keitä suolan ja pippurin kanssa 1 tunti. Irroita lihat luista ja poista kalvot ja muut huonot osat. Laita putsatut lihat pataan, paista sipulit ja porkkanat, valkosipulit ja lisää ne myös sinne. Kaada pataan lihan keittolientä niin, että lihat peittyvät. Hauduta uunissa 100 asteessa noin 3 tuntia. Seuraava askel haudutuksen jälkeen on lisätä kerma ja tuorejuusto ja mausteet. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita kastike vielä tunniksi sinne. 
Tarjoa esim. perunamuusin ja suolakurkkujen kanssa.


Oikein mukavaa pääsiäistä kaikille!! ♥ 

10 kommenttia:

  1. On tuo herkullisen näköistä,en ole ikinä jänistä maistanut.Hyvää Pääsiäistä ��

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää pääsiäistä teille sinne reissulle!♥ Jänistä mä olen viimeksi syönyt lapsena, kania joskus Kanariansaarilla. Meillä ei oo metsästäjiä lähipiirissä, se tarkottaa sitä, että mun täytyy vissiin pitäytyä noissa broiskuissa, possuissa ja muissa "tavis"lihoissa!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija! Reissu meni hyvin ja kohta jos sais jo aikaiseksi reissupostaustakin! ☺
      Kyllä mäkin niistä "tavislihoista" enemmän tykkään, mutta kiva välillä kokeilla ja maistella vähän erikoisempiakin lihoja.

      Poista
  3. Oijoi kun näyttää herkulliselta. Nälkähän tässä taas tuli, kun tänne kurkkasi :P
    Ihanaa pääsiäisen jatkoa! ♥

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kevättä teille ja tiistain arkea <3

    En ole vielä koskaan maistanut jänistä, mielenkiinnolla odotan ensimmäistä kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Peggy!!! ♥ Kannattaa maistaa, meillä tuo isäntä ihastui ihan ikihyviksi.

      Poista
  5. Oi mikä ihana yllätys :-) Tämä oli meilläkin ensimmäinen jänisateria mitä maistettiin. Sen jälkeen on tullutkin syötyä monta kertaa ja vaikka missä muodossa. Vielä yksi satsi odottaa pakkasessa ja siintä ajattelin tehdä cordon bleuta :-) Ihanaa alkaavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)