maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kinkku-munapiiras


Tämän kesän Lapin loma nro 1 takanapäin! Itikoiden puremilta ei voinut välttyä. Itselle ei onneksi tule mitään reaktioita noista puremista, mutta Viski sai todella pahat allergiset reaktiot. Iho meni ihan vereslihalle saakka... Onneksi oli taas taika-aineet mukana (eli homeopaattiset ja luontaistuotteet) ja selvittiin ilman lääkärireissua. Mutta jos vielä joskus menen tähän aikaan vuodesta Lappiin, niin varustaudun kyllä hieman paremmin sääskiä ja mäkäräisiä vastaan. Edes kuvia ei tullut koko reissun aikana pahemmin otettua, koska kerta kaikkiaan et voinut pysähtyä 5 sekuntia pidemmäksi aikaa paikalleen, muuten ötökät olis syönyt elävältä... No, elokuussa uudelleen ja paremman tuurin kanssa! ☺ Kalaa reissusta onneksi muutama tuli ja sehän se oli tämän reissun tarkoituskin.
Mutta sitten takaisin kinkku-munapiiraaseen. Tätä on tullut tehtyä jo muutama viikko sitten, aamupalaksi. Ohjeen olen löytänyt Tupun tuvasta.Tämä oli erittäin herkullinen aamupala, ja heti alkoi päässä raksuttamaan, että tätähän voisi kokeilla myös jauhelihasta.... ☺

Kinkku-munapiiras


1 pkt valmista voitaikinaa (käytin lehtitaikinaa)
3 rkl sinappia
250 g kinkkua
7 kananmunaa
nippu ruohosipulia tai sipulinvarsia silputtuna
1-2 dl parmesaania raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
chilimaustetta hyppysellinen

Voiteluun:
1 kananmuna ja 1 rkl maitoa

Kauli taikinasta piirakkavuoan/lasagnevuoan pohja ja voitele se sinapilla.
Asettele puolet kinkuista sinapin päälle ja riko munat kinkkujen päälle.
Riko keltuaiset mutta älä sekoita niitä valkuaisiin.Ripottele munien päälle ruohosipuli ja parmesaani, mausta  ja levitä loput kinkut pintaan.
Tee lopusta taikinasta piirakalle kansi  ja nypi se yhteen pohjan kanssa.
Voitele pinta muna/maidolla ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.



2 kommenttia:

  1. Nam nam, herkulta vaikuttaa! Täytyy kokeilla joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on kans pakko tehdä tätä uusiks, mutta kokeilla vähän jotain toisenlaisia täytteitä. Vaihtelu virkistää ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)