tiistai 8. maaliskuuta 2016

Broiskua ja nuudeleita


Hupsista keikkaa - onpas taas edellisestä päivityksestä aikaa. On vaan ollut aika suuri kynnys tarttua tietokoneeseen työpäivien jälkeen. Meillä on tehty isoa verkkokauppa päivitystä ja kun olet töissä ensin 7,5 tuntia tiukasti kiinni tietokoneessa, ei oikein enää vapaa-ajalla jaksa konetta avata. Ja viime viikolla mulla oli hoidossa kolme ihanaa vipeltäjää (ihmislapsia), joten siinä se viikko sitten menikin. Mutta kuvamateriaalia ja reseptejä on tulossa iso kasa, kunhan saan niitä vaan kirjoteltua tänne! :)
Tässä tulee yksi meidän arkiruokasuosikeista. Ostoslistalla vaan on kunnon wokkipannu, jotta valmistaminen kävisi vähän näppärämmin kuin nyt pienellä paistinpannulla! :)

Broileria ja nuudeleita


150 g riisinuudeleita
450 g broilerin filettä
1 pieni paprika
½ kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
rypsiöljyä
n. 3 rkl soijakastiketta
2 rkl intiaani- tai tummaa sokeria
mustapippuria

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada siivilään ja huuhtaise kylmällä vedellä. Leikkaa broiskufileet ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi paprika, leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. 
Kuumenna tilkka öljyä wokissa. Kypsennä ensin broiskut kahdessa erässä ja siirrä ne syrjään. Paista seuraavaksi kasviksia sen verran, että ne jäävät rakenteeltaan napakoiksi. Lisää pannuun nuudelit ja lihasuikaleet. Mausta soijakastikkeella. 

Ohjetta on sovellettu Marttojen ohjeesta.

Parin viikon aikana on ollut ilmoja ihan laidasta laitaan. Tässä on yhdeltä aamulta, olisiko muutaman viikon takaa, upeita sumukuvia.  


Tänään on vietetty Kansainvälistä Naistenpäivää ja mä olen ihan yleisesti sitä mieltä, että kaikki tälläiset päivät on ihan täyttä hömpötystä. Mutta olihan se ihan pätevä syy ostaa minulle, äidille ja kummitytölle liput toukokuun Radio Rock risteilylle (miesväki lähtee vain laukunkantajiksi)! :D 
Ja mikä omituisinta, myös tuo oma mieheni muisti minua Naistenpäivänä! Ihan niinkin romanttisesti kuin tiskiräteillä, vessan uudella matolla, pyykinpesuaineella.... No okei, oli siinä kasa juustoja ja hyvä kirjakin! ♥ Taitaa se vaan aika hyvin mut jo tuntea.

4 kommenttia:

  1. Hyvää naistenpäivää! ;) Lahjat ja yllärit on aina kivoja saada, mutta kyllä turhat kekkerit vois karsia. Naistenpäivä on joka päivä. ;D Meillä on kans uusi wokkipannu ollut jo pidemmän ajan ostoslistalla, kun tuon tyylisiä wokkiherkkuja tulee miltei viikottain tehtyä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!! ♥
      Joo niin meilläkin, mutta jostain syystä ei olla sitä saatu ostettua. Kaikkea muuta turhaa ja vähän vähemmän turhaa on kyllä tullu haalittua.... :D

      Poista
  2. Upeita nuo maisemakuvat <3 etenkin tuo vimppa :) oijoi, mikä taivas!

    Minkä kirjan sait? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna!! ♥ En ole mikään huippukuvaaja mutta luontoa on niiiiin kovin kiva kuvailla!!
      Sain Mikko-Pekka Heikkisen kirjoittaman Jääräpään. Kuulemma ihan vaan sen kirjan nimen takia (kuvaa mukamas mua...?!?) ja kaiken lisäksi kirjan tapahtumat sijoittuvat Lappiin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)