keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kaalilaatikkoa hitaasti haudutellen


Lomailijalla on hyvää aikaa haudutella kaalilaatikkoa oikein ajan kanssa! ;) Ja kyllähän oli hyvääkin. Niinkuin yleensäkin kaikki ruuat jotka on oikein ajan kanssa saaneet valmistua. Jotenkin niissä vaan maistuu se kiireettömyys.
Ohje on Kanapeet -blogista. Löytyi sieltä niinkin vaatimattomalla nimellä kuin "se paras resepti". Mun on vaikea vertailla kun en niin kovin montaa reseptiä ole vielä testannut, mutta hyvää tämä oli, siitä ei pääse mihinkään. Mun mielestä kaaliruuat on muutenkin a) edullisia b) helppoja tehdä ja c) erittäin maukkaita. Löytyykö täältä muita kaalin rakastajia...? :)

Kaalilaatikko


 n. 1,3 kg keräkaalia suikaleina
voita
2 sipulia
2 dl puuroriisiä + vettä
1 lihaliemikuutio
400 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
3/4 dl siirappia
1/2 l kiehuvaa vettä
3 munaa
2 rkl ketsuppia
Päälle:
korppujauhoja

Hauduta suikaloitu kaali voissa pannulla. Lisää loppuvaiheessa silputtu sipuli pannulle hautumaan. Keitä puuroriisi kypsäksi kattilassa vedessä, johon on lisätty lihaliemikuutio pakkauksen ohjeen mukaan. Paista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja valkopippurilla. Yhdistä kaaliseos, riisi ja jauheliha suuressa kulhossa ja lisää joukkoon siirappi, kiehuva vesi, munat ja ketsuppi. Sekoita hyvin ja jaa voideltuihin uunivuokiin. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista laatikoita 175° uunissa 1 ½ - 2 tuntia, kunnes laatikko on tosi pehmeää.


Kovin varoiteltiin huonoista lomakeleistä, mutta täytyy sanoa, että ainakin tähän mennessä on onnistanut. Neljän päivän aikana ollaan lenkkeilty jo 60 km, eli siitä voi päätellä aika pitkälle mitä ollaan tehty. Ja eiköhän sitä samoilla linjoilla jatketa loppulomakin. ♥



2 kommenttia:

  1. Meijän mummi laittaa aina kaalilaatikkoon päälimmäiseksi pekonisiivuja. Se kyllä "kruunaa" maun.;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)