lauantai 21. toukokuuta 2016

Graavilohi & kasvikset - oiva pari vaikka grilliin


Joskus on taiottava ruokaa hyvin vähällä vaivalla ja nopeasti. Tässä taas yksi sellainen ruoka. Ja tämän saa valmistettua myös näppärästi grillissä. Joko samalla tavalla, että laittaa koko annoksen vuokaan TAI sitten voi tehdä valmiit annokset folion sisään. Itse en jaksanut/ehtinyt alkaa viritellä puugrilliin valkeeta ja kaasugrillin kanssa en ole oikein vieläkään päässyt sinuiksi, joten laitoin tämän uuniin ja grillivastuksille. Tästä oli se hyöty, että koska "grillaus" tapahtui ylhäältä päin, tuli noista sitruunoista IHANIA. Jos teette grillissä, niin suosittelen grillaamaan ne sitruunat erikseen, leikkuupinta grilliä kohti.


Kasviksia tähän voi käyttää ihan oman mielensä mukaan. Tuoreita tai suoraan pakastimesta. Minä nopeutin hommaa ja pistin pakasteesta valmiin kasvissekoituksen. Kasviksia voi kans vähän maustaa alkuun jos tahtoo. Mutta yleensä tuo graavilohi tuppaa olemaan sen verran suolaista, että ei kannata kasviksista kovin suolaisia tehdä. Ja sit kasvispedille vaan lohet makoilemaan ja uuniin (tai grilliin). Kannattaa seurailla kypsennyksen aikana, että miten kasvikset kypsyvät. Kun kasvikset ovat sopivan pehmoisia, on ruoka valmista.


Kaveriksi tälle ruualle sopii hyvin sitruunainen maustevoi. Kannattaa voi tehdä jo hyvissä ajoin jääkaappiin valmiiksi maustumaan. Itse laitan voin aina hetkeksi pakastimeen, jotta se "hyytyy" pötköksi jolloin sitä on sen jälkeen helpompi käsitellä. Tähän taisin laittaa 75 g huoneenlämpöistä voita, sitruunamehua, merisuolaa ja silputtua, tuoretta tilliä. 


Se olis tänään sitten vuorossa "rokkia laineilla", nimittäin kauan ja paljon odotettu Radiorock -risteily! Viski pääsee hoitoon ja kisut jää pitämään taloa pystyssä. 

Mukavaa ja toivon mukaan myös aurinkoista viikonloppua kaikille!! ♥


2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja oli kyllä oikein maistuvaakin! Ei uskois kuinka hyvää sitruunasta tulee grillissä ja sopii erinoimaisesti kalan kaveriksi!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)