perjantai 13. toukokuuta 2016

Pirtsakka päivän aloitus - Kuningatarpaistos (vehnätön, gluteeniton)


Kirjastosta tarttui mukaani Hanna Stoltin Aamupala -kirja. Kirja oli täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia aamupala ideoita. Tämä kuningatarpaistos oli kategorioitu lämpimien puurojen alle. Ja tosiaan, miksi aamupalan pitäisi aina olla perinteistä puuroa - kyllähän niistä jauheista ja siemenistä saa paljon muutakin hyvää aikaiseksi. Tämä oli kyllä ihan superhyvää! Söin tätä ensin vähän vähemmän terveellisesti vaniljajätskin kanssa ja sen jälkeen söin kanelilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa. NAM! Kirjan mukaan myös mantelimaito sopii hyvin paistoksen kaveriksi.
 Maistatin tätä myös tiukalle raadille, eli työkavereilleni. Kerroin ensin, että tämä on sellaista terveyspaistosta, joka ei sisällä sokeria eikä vehnäjauhoja. Ja kuulemma sitä ei huomaa yhtään. Eli näin saa helposti syötettyä terveellisiä siemeniä ihmisille, jotka niitä muuten syystä tai toisesta välttelevät! ;)

Kuningatarpaistos


5 dl vadelmia ja mustikoita
1 rkl maissijauhoa
2½ dl mantelijauhoa
½ dl maissitärkkelystä
½ auringonkukansiemeniä jauhettuna
1/4 dl seesaminsiemeniä
1 rkl chia-siemeniä
1 rkl psylliumjauhetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl kardemummaa
½ dl hunajaa tai vaahterasiirappia
2½ dl kookosmaitoa

Sekoita marjat ja maissijauho pienessä uunivuoassa tai piirasvuoassa. Sekoita kuivat ainekset ja mausteet toisessa kulhossa. Sekoita hunaja/siirappi ja kookosmaito ja kaada kuiva-ainesten sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Kaada manteliseos marjojen päälle uunivuokaan.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes manteliseos on hyytynyt ja saanut kullanruskean sävyn. Anna jäähtyä hetki ja nauti mantelimaidon/jätskin/turkkilaisen jogurtin ja tuoreiden marjojen kera.


Tämä nuori herrakin täyttä ensi viikolla jo 2 vuotta. Äkkiä se aika menee.... Pitää ehkä itse sankarillekin tehdä jonkinlainen kakku. Sen jo tiedänkin, että millaisen kakun me "ihmisjuhlijat" saamme! ;)



4 kommenttia:

  1. Täytyypä näyttää tämä ohje Emmalle! Se kun on huono syömään aamupalaa, mutta tällainen voisi kelvatakin. Ainekset ainakin vaikuttaa sellaisilta, että neiti söisi. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nythän koittaa kohta paras marja-aikakin ja saa ihan tuoreet marjat käyttöön. Punainenviinimarjakin sopisi varmaan aika kivasti tähän! :)

      Poista
  2. Siis oikeesti jo 2v, aika todellakin kuluu nopeasti! Herkullinen piirakka ja tuo sun tiukka raati sai hymyn huulille...mä olen jostain sun aikaisemmista postauksista ehtinyt luomaan pienen mielikuvan sun työkavereista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, sanos muuta!! Mihin tää aika oikein katoaa...?
      Mulla on kyllä ehkä maailman parhaat työkaverit. Kun on pieni työporukka, niin ollaan väkisinkin hitsauduttu aika hyvin yhteen. Ja ainoana naisena kyllä kelpaa olla miessakissa! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)