keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Juhannuksen raparperi-mansikkapiirakka (gluteeniton)


Leivoin juhannukseksi (ja muuten samalla ensimmäistä kertaa tänä kesänä) raparperipiirakkaa. Yllärivieraiden varalle sen leivoin, mutta minun & isännän suuhun taisi melkein koko piirakka mennä. Kyllä raparperipiirakka on vaan niiiiin hyvää! Ja helppo tehdä. Miksenköhän tänä kesänä sellaista vielä ollut saanut aikaiseksi, kysyn vaan....
Tämä gluteeniton makean piirakan pohja on ihan mielettömän hyvän makuinen. Jos vaan maissi-ja kaurajauhot omaan ruokavalioon sopii (ja niitä sattuu kaapista löytymään), niin kokeilkaa ihmeessä.

Gluteeniton raparperi-mansikkapiirakka


Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl maissijauhoja
1½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
 1 tl leivinjauhetta

Täyte:
raparperia
mansikkaa
4 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten voi-sokeri -seokseen. Levitä pohjataikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa raparperi n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Siivuta myös mansikat. Levitä ne pohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, munat ja sokerit. Levitä seos raparpereiden ja mansikoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.


Tuolla sokerimäärällä piirakasta ei tule kovinkaan makea, mutta itse tykkään että raparperin kirpsakkuus tulee kunnolla esiin.


Tehtiin vielä maanantaina toinenkin rapsapiirakka, kun oltiin ensimmäinen saatu tuhottua. Siihen käytin kermaviilin sijaan pari purkkia Lidlistä ostettua mansikka-raparperijogurttia. Enkä lisännyt muuta sokeria kuin tuon vaniljasokerin. Tuli vielä kirpsakkaampaa, mutta *slurps* niin mielettömän herkullista! Tämä piirakka sai päällensä myös pihalta löytyneitä ahomansikoita.


Ja tämä nyt ei liity millään tavalla juhannukseen eikä leivontaan, mutta on tuo meidän Lyyti siitä huolimatta aika suloinen tapaus... ♥




6 kommenttia:

  1. Tuota mä teen tänään, mä oon glut.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pohja on kyllä ihan mielettömän hyvää ja maistuu varmasti myös niille ei-gluteenittomille :)
      Ja kiitos kun vinkkasit omasta blogistasi :) liityin lukijaksi.

      Poista
  2. Näyttääpäs hyvältä! Ainekset pohjaan löytyisi kotoa. Täytyy kokeilla, kunhan rokista selviää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei oikein hauskaa Provinssia teille!!! ♥ Pitäkäähän hauskaa munki puolesta! Isäntä lähtee polttareihin ja mä saan onneks sen tilalle miesseuraa (Lemmy 7 vee tulee viikonlopuksi kyläilemään).
      Kannattaa testata. Tästä on tullut ihan mun suosikkipohja. Ei ehkä raakana maistu niin hyvälle kuin normipohja :D mutta kypsänä on sitäkin parempaa. Raakana se kaura maistuu aika kovin läpi, mutta kypsästä sitä ei kyllä ainakaan mun makuaisti erota.

      Poista
  3. Oi, tätä testaan! Molempia jauhoja löytyy ja pakastimessa vielä muutama viime vuoden mustikka... ne pitää hoitaa sieltä pois ennen uusia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei testaa ihmeessä! :) Itse olen ainakin tykästynyt tähän pohjaan todella paljon ja käytänkin sitä melkein aina makeissa piiraissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)