maanantai 3. lokakuuta 2016

Chiajogurtilla aamu käyntiin


Mulla nämä aamupalat on aina hyvin kausiluontoisia juttuja. Innostun jostain aina ihan pirusti, ja sit syön sitä kyllästymiseen saakka joka aamu. Ja sit jotain uutta juttua taas kehiin. Pitkään olen jo mennyt mantelisämpylöillä, joten olihan se jo aikakin kehitellä jotain uutta. Koska kuitua tarvitaan, niin mietin että jos voisi olla välillä joku smoothie/jogurttijutska, johon olisi yhdistetty se runsaskuituisuus. Ja tämä chiajogurtti on kyllä kaikkea sitä. Verensokeri on pysynyt tasaisena ja aamut muuttuneet entistäkin pirteämmiksi. ☺Isännän mielestä tuo chiahyytelö näyttää ihan sammakonkudulta, ja joka aamu ihmettelee yhtä kovin sitä kuinka pystyn tätä syömään. Mutta voin kertoa, että kun tuohon chiahyytelöön sekoittaa jogurtin, ei se enää maistu yhtään hyytelömäiseltä. Ainakaan mun suuhun.

Chiajogurtti


2 rkl chian siemeniä
n. 5 kpl kuorellisia manteleita
2 dl vettä
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl marjoja (esim. mustikkaa)

Jätä siemenet ja mantelit turpoamaan veteen yön yli, huoneenlämpöön.
Lisää aamulla jogurtti ja marjat. Nauti! ☺P.S. Pähkinät ovat erinomaista ruokaa, mutta niiden ravintoarvoa voidaan parantaa entisestään liottamalla niitä vedessä. Liottaminen myös parantaa niiden sulavuutta ja jo muutama tunti riittää.


Pirtsakkaa viikkoa!!

4 kommenttia:

 1. chia siemeniä en viitsi ostaa, koska mulle kävisi just niin, että innostus lopahtaisi parin päivän jälkeen. :,D Pähkinöitä ja manteleita olen yrittänyt syödä päivittäin. Tuo liottaminen olikin ihan uusi tieto ja sitähän voisinkin alkaa tekemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee chian siemeniä siemennäkkäriin ja erilaisiin leipiin muutenkin, niin ei jää ihan kaapin pohjalle lojumaan. Mutta pirun kalliita ne on.... :0

   Poista
 2. Mä koitin joskus tehdä tota hyytelöä kookosmaitoon, mut se oli jotenkin ihan liian tuhtia. Sen jälkeen en oo ees miettiny koko hyytelöä, mut tota vois koittaa. Koostumus varmaan aika erilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen muistaakseni joskus koittanut tehdä tätä samaista hyytelöä johonkin muuhun nesteeseen ja suutuntuma oli liikaa sammakonkutua muuistuttava. Mutta tässä sitä "limaisuutta" ei mun mielestä edes huomaa, kun kunnolla sekoittaa jogurtin joukkoon.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)