torstai 1. maaliskuuta 2018

Paistettu jauheliha-riisi


Paljon tästä näppärämpää arkiruokaa ei enää voi olla. Ja kaiken lisäks tämä oli ihan pirun herkullista, kaikessa yksinkertaisuudessaan.
K-kaupan pakastealtaasta ihan sattumalta kulkeutui mukaani tuollainen riisi-vihannessekoitus, ja äkkiä K-ruoka sivuilta katsomaan, että olisko jotain valmista reseptiä johon tätä voisi käyttää.
Ja löytyihän sieltä. Tässä voi jauhelihan tilalla käyttää ihan hyvin esim. broiskua, grillauksesta ylijääneitä pihvejä, mausteista makkaraa tms.


Paistettu jauheliha-riisi


1 pss (450 g) K-Menu riisi-vihannessekoitusta
400 g sika-nautajauhelihaa
1 sipuli
öljyä
½ tl suolaa
mustapippurirouhetta
2 kananmunaa
1 rkl soijakastiketta

Ota riisi-vihannessekoitus huoneenlämpöön.
Paista jauheliha öljyssä kuumassa wokpannussa. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla ja lisää riisi-vihannessekoitus. Paista sekoittaen, kunnes riisi-vihannessekoitus on kypsää.
Riko kananmunat kulhoon, lisää soijakastike ja vatkaa munien rakenne rikki.
Sekoita kananmunat riisi-jauhelihaseoksen joukkoon. Paista kuumalla lämmöllä, kunnes kananmuna on kypsynyt.
Suikaloi kevätsipulit ja lisää ne paistetun riisin joukkoon. Lisää halutessasi chilikastiketta tai tuoretta chiliä.


Mulla on ollut tämä viikko talvilomaa - HIPHEIHURRAA! 😍 Ja kun aiemmin tuskailin, että riittääkö näitä talvisia kelejä varmasti myös mun talvilomaviikolleni, niin kyllähän niitä on riittänyt. Pakkaslukemat on hätyytellyt joka aamu 30 astetta.



Kameraa on silti tullut ulkoilutettua hävyttömän vähän.... Tässä muutamia talvisia kuvia Naantalista, jossa käytiin Viskin kanssa lenkkeilemässä. Vähän on erinäköistä kuin joulukuussa.




2 kommenttia:

  1. Jauhelihariisin valmistaa ennen kuin perhe ehtii ruokapöytään, arkiruokaa nopeimmillaan. Muistuttaa aikanaan suuressa suosiossa olleita pussipatoja, Italian, Meksikon ja mitä niitä olikaan. Niitä laitettiin kun piti saada ruokaa nopsaan ja edullisesti. Talvella on ollut tiukka ote, on ollut niin kuin perinteinen talvi. Joka päivä kun uunia lämmittää niin sulana on pysytty. Mukavia lomapäiviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään toisinaan vieläkin noita patoja! :) Mun suosikkia on Meksikon- ja Hawaijinpadat, isäntä taas tykkää siitä Italianpadasta.
      Ne on myös äärimmäisen helppoja tehdä retkiolosuhteissa, joten senkin takia niitä löytyy aina kaapista.
      On kyllä saanut viettää oikein unelma talvilomaa. Pitkiä lenkkejä auringonpaisteessa, upeassa pakkassäässä - mikäs sen parempaa! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)