keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Aivosumua.


Olen lähes koko talven ja kevään elänyt jotenkin ihan sumussa. Väsyttää, mikään ei kiinnosta. Just ja just selviää normaalista työpäivästä, mutta sen jälkeen joutuu pakottamalla pakottamaan itsensä Viskin kanssa lenkille, ruuanlaittoon, pyykinpesuun. Silloinkin on kauhean helppo takertua kaikkiin tekosyihin ettei tarttis tehdä mitään.  Mulla on myös tässä kevään aikana näkö huonontunut pirusti. Työpäivän jälkeen ei oikein enää silmät pysy menossa mukana. Lukeminen on hankalaa, samoin tietokoneen tuijottaminen. Tavarat saattaa yhtäkkiä putoilla käsistä, ilman mitään ihmeellistä syytä. Mutta siinä vaiheessa havahduin, kun olin lähtenyt töihin niin, että talo oli täynnä palavia kynttilöitä ja ulko-ovi selällään. Luojan kiitos ei ollut sattunut mitään ja koirakin on vielä tallessa. On vaan kovin paha yrittää keskittyä samaan aikaan sekä saamaan itsensä työvaatteissa autoon, että laittamaan koti lähtökuntoon.Varasin ajan MSAS-analyysiin, ja mikä parasta, sain peruutusajan heti seuraavalle päivälle. Olen ennenkin käynyt kyseisessä analyysissa ja aina saanut sieltä avun. Ja niin toivottavasti nytkin. Ja kuulkaas, B6 vitamiinivarastot oli ihan kuivat, eli se selittää aika paljon näitä mun oireita. Nyt tankkaan hurjat(?) määrät sekä B6-vitskua että Arginiinia ja katsotaan mihin tää johtaa. En usko että huonompaan suuntaan ainakaan mennään.Beekuutosesta harvemmin puhutaan, vaikka se vaikuttaa lähes kaikkiin kehon toimintoihin. Ja jos se puuttuu, niin esim. lihasheikkous, silmien ongelmat, väsymys on ensimmäiset merkit josta sen puuttumisen huomaa. Ja mistä tälläinen puutos olisi yhtäkkiä voinut tulla, kun mikään ei ole ruokavaliossa muuttunut? Ainakin pitkäaikainen stressi voi sen aiheuttaa, koska stressi kuluttaa B6-varastoja. Ja stressihän ei aina ole raha-ja ihmissuhdehuolia, vaan stressiä aiheuttaa mm. lääkekuurit, ulkoiset saasteet, kemikaalikuormat jne jne.  Mistä lie tullut, mutta nyt lähdetään taisteluun tätä vetämättömyyttä vastaan. Tie voi olla pitkä. B6-annostusta saa vähentää vasta kun olen saanut taas yöuneni kuntoon.Ruoka-ainekieltoja ei onneksi tällä kertaa tullut. Olen siis jossain onnistunut. Kun ei vedä ruokavaliossa mitään överiksi, niin aika hyvin suolisto sietää lähes kaikkea. Jeee :)Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy paljon infoa tuosta MSAS-analyysistä. Jos sullakin on jotain mystisiä vaivoja, johon ei lääkärit oikein osaa sanoa juuta eikä jaata, niin käy ihmeessä avoimin mielin testaamassa.
Mullakin oli taas kilppariarvot päin prinkkalaa. Tai lääkäreiden mukaan tod.näk. viitearvoissa, mutta vetäähän se silti olon huonoksi ja kerää ihanan "röllykän" tuohon alavartaloon kun kilppari ei toimi niinkuin pitäisi.
Sitä paitsi, kilpparilääkitys yleensä vaan pitää oireet kurissa, ei hoida itse syytä, eli siitäkin syystä suosittelen kaikkia ainakin kokeilemaan! Mitään haittaa siitä ei ainakaan ole, mitä nyt kukkaro kuihtuu, mutta se on ainakin itsellä ollut joka kerta sen arvoista.

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä, ja parempaa vointia sinulle <3 Itse huomaan, kuinka suuri merkitys valon määrällä on. Nyt on niin mukavan valoisaa aamuisin ja iltaisin. Pimeä kausi talvella on uuvuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän se tästä! ♥ Nyt on jo auttanut se omaa mieltä, kun tietää mistä tämä johtuu. Sitä alkaa niin helposti syyttelemään itseään laiskaksi kun ei kerta kaikkiaan jaksa tehdä yhtään mitään.
   Valon määrä kyllä vaikuttaa, mielialaan etenkin. Voi kunpa saatais oikein aurinkoinen pääsiäinen! :)

   Poista
 2. Tsemppiä ja toivotaan, että apua on. Itse kyllä ollut jotenkin tosi väsynyt myös tänä keväänä, mutta jospa se tästä helpottaisi vähän kun lomakin ovella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedossa oleva tuleva loma on kyllä yksi parhaista motivaattoreista. Meillä olis vielä reilu kuukausi loman alkuun... :)
   Toivotaan että sullakin väsymys helpottaa ja saa täysillä nauttia keväästä!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, täytyykin vetästä itsekkin B6-vitamiini kuuri! Tutun kuuloisia oireita. :,D Tänään mm. vetäsin Matin nenän edestä tuvan oven kiinni vaikka tiesin sen tulevan aivan takanani. Useampana aamuna olen nyt saaunut huomautuksen siitä, kun olen tunkemassa kahvitermaria jääkaappiin yhdessä maidon kanssa. Unohtelen asioita ja olen hyvin hajamielinen. :P Intoa kyllä löytyisi vaikka kuinka ja paljon, mutta jokin unisuus meinaa vaivata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ei siitä ainakaan mitään haittaa ole. Mä otan nyt 300mg /päivä niin kauan että herään aamuisin taas virkeänä. Sit saa vähentää 100-200 mg.
   Heh, nuo sun "oireet" kuulostaa ihan samalta kun mulla. Välillä miettii että meneekö nämä nyt epäkohteliaisuuden vai epähuomion piikkiin, mutta kun ei vaan kertakaikkiaan pysty keskittymään kovin moneen asiaan samanaikasesti.

   Poista
 4. Tämä oli todella valaiseva kirjoitus, kiitos Nanne! Epäilin tuossa joulun jälkeen samaa puutostilaa itselläni, mutta en saanut mentyä tutkimuksiin. Toisaalta B6 vitamiinia pitäisi olla lohessa ja syömme sitä usein. Minulla todettiin aiemmin merkittävä sinkin puutos ja sitä määrättiin nestemäisenä, jotta imeytyy paremmin. Nyt onneksi jo aurinko paistaa, päivä pitenee ja kesä lähestyy. Se jos mikä virkistää. :))
  Virkeyttä ja voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena kommentista! ♥
   Jotenkin se tulee itselle aina niin järkytyksenä että on puutos jostain, koska mukamas syö aina niin terveellisesti. Mutta tuo B6 vitamiini on sellainen, että jos keho kokee olevansa stressitilassa, niin sen kulutus on niin kovaa, että voi olla ravinnosta sellaista määrää hankala saada. Tai näin ainakin yritän itselleni uskotella! ;)
   Mullakin oli jodin puutos muutama vuosi sitten, mutta se saatiin onneksi helposti korjaantumaan Kelp-tableteilla ja jättämällä hetkeksi viljat täysin pois.
   Mutta toivotaan tosiaan että pelkästään tuo auringonpaiste ja päivien pidentyminen toisi energiaa ja veisi turhat vaivat pois! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)