Viime viikolla tein meksikolaiseen tapaan maustettuja jauhelihakepakoita ja ne saivat niin suuren suosion, että viikonloppuna pyydettiin samalla tavalla maustettuja jauhelihapihvejä. Sattumalta huomasin, että pakastimesta löytyi myös hampurilaissämpylöitä, joten siitä se ajatus sitten lähti.
Meksikolaiset jauhelihapihvit
n.15 kpl
Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla.
n.15 kpl
1 kg nauta-sikajauhelihaa
2 kananmunaa
2 sipulia raastettuna
2 dl korianteria hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl korianterijauhetta
suolaa ja pippuria
Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa taikina kolmeen osaan. Ja kukin puolikas viiteen osaan ja muotoile pihveiksi.
Kannattaa painaa pihvin keskelle pieni kolo, jolloin pihvit ei ihan niin paljoa kutistu uunissa. Paista pihvejä 200 asteisessa uunissa n. 15-20 min välillä käännellen.
Hampurilaissämpylät olen melkeinpä aina tehnyt tällä ohjeella. Mielestäni tulee just eikä melkein sellaisia sämpylöitä, kun hampurilaisissa kuuluukin olla.
Hampurilaissämpylät
12 kpl
Hampurilaissämpylät
12 kpl
2 dl vettä
½ dl perunasosejauhetta
3 dl maitoa
20 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
600 g erikoisvehnäjauhoja
1 muna
50 g sulatettua voita
Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon perunasosejauhe. Lämmitä maito
kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon, lisää maito ja sekoita, kunnes
hiiva on liuennut. Lisää sokeri, suola ja perunasose ja sekoita hyvin.
Lisää jauhot ja vaivaa taikina monitoimikoneessa kiinteäksi. Lisää muna
ja jatka vaivaamista vielä hetki. Kaada päälle voisula ja jatka
vaivaamist, kunnes taikina on sileää ja melko pehmeää. Anna taikinan
kohota tunnin ajan.
Leivo 12 pyöreää sämpylää ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
Anna kohota peittämättä tunnin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Suihkuta kohonneet sämpylät vedellä ja pane pelti uuniin. Pane uunin
pohjalle vedellä täytetty kulho. Paista sämpylöitä noin 15 minuuttia tai
kunnes ovat kauniin värisiä. Ota sämpylät uunista, suihkuta ne
uudelleen vedellä ja peitä leivinliinalla.
Hampurilaisten väliin tuli tietenkin itse tehtyä salsaa, juustokastiketta (Koskenlaskija Cheddar), suolakurkkuja sekä aiolia.
Tomaattisalsa
Tomaattisalsa
4 tomaattia kuutioina
2 kevätsipulia silputtuna / 1 punasipuli
1 dl korianteria silputtuna
1 rkl oliiviöljyä
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
Ulkoilun jälkeen hampparit maistuivat aivan taivaallisen hyvältä! Täytyy oikein kirjata ylös, että vielä maaliskuun 27.päivä päästiin ulkojäälle pelaileen. Ei taida tälläistä kevättä olla ollut ihan hetkeen. Joki on vielä keskeltäkin vähän jäässä ja monina talvina se ei ole koko talvena mennyt jäähän. Historiallinen kevät siis! 😀
Aivan ihanan kuuloiset hampparit taidan tehdä pääsiäisen aikaan meidän sakille näitä.
VastaaPoistaToivottavasti ihastutte näihin yhtä paljon kuin me! :)
PoistaOikein mukavaa pääsiäisen aikaa!! ♥
Ihania hamppareita! Oonkin kaivannut jotain uusia ideoita itsetehtyihin hampurilaisiin ja tässä niitä nyt olisi. Kiitos siis vinkeistä :)
VastaaPoistaNo tässä niitä olis nyt tarjolla! Me ainakin tykättiin kovasti! Ja tuo pihvitaikina toimii ihan sellaisenaankin lihapullissa, -pihveissä, varmaan murekkeessakin. Suosittelen kokeilemaan! :)
PoistaMukavaa pääsiäisen aikaa! ♥
Mä luin ohjetta ja olin vähän aikaa ihan ihmeissäni et miten perunamuusijauhe sopii jauhelihapihveihin ja onko tää joku uus trendi!? 😂 Sulla on käyny vahinko otsikossa ja kyse olikin sämpylöistä! Hih! Hyvät naurut ainakin sain tässä sopivasti väsyneenä 🤣 Ihanan mehevän näköisiä purilaisia 😋
VastaaPoistaHahaa :D Hei kiitos, kävin korjaamassa!!! :D :D
PoistaEt sit kokeillu millaisia pihvejä olisi tullut? ;)
Viski on näköjään innokas jääkiekkoilija :D
VastaaPoistaViski on innokas aina kun on jotain mitä jahdata: palloja, kiekkoja, lintuja, kissoja, jäniksiä jne jne :D
Poista