torstai 24. toukokuuta 2018

Välimeren lihapullavuoka (ja vähän kevätkuulumisia)


Heipä hei pitkästä aikaa ja mitä parhainta toukokuuta kaikille! 💗 
Mihin tää aika taas on vieriny...?! Öölannin reissusta palattua en ole vielä kertaakaan malttanut istahtaa koneen ääreen. Sen verran upeilla keleillä meitä on nyt koko toukokuu hellitty. Osa reissukuvista ja -tarinoista on vielä käymättä läpi, mutta palaillaan niihin sit taas (viimeistään) syksyn pimeinä tunteina. Nyt raahasin läppärin saunan terassille ja pakotin itseni hetkeksi istahtamaan sen ääreen ja miettimään että mitä ihmettä sitä on tullut koko toukokuu oikein touhuttua.

No ainakin testasin tänään piiiitkästä aikaa uutta ruokaohjetta. Ohjeen bongasin alunperin K-ruoan Instagram -sivuilta, ja koska niin moni kommentoi kuvaan, että oli ollut erittäin maistuva ruoka, niin pakkohan sitä oli testata. Ja se olikin kyllä hyvää! Kaveriksi lihapullavuoalle tein veneperunoita. Ne valmistui näpsäkästi yhtä aikaa uunissa. Lihapullavuoan ohjetta muuntelin ainostaan sen verran, että lihapulliin lisäsin hieman mausteiden määrää ja kasviksia pistin yhden kokonaisen kesäkurpitsan sekä yhden munakoison puolikkaiden sijaan. Tässä ohje niinkuin minä sen tein.

Välimeren lihapullavuoka


1 sipuli
 1 pieni kesäkurpitsa
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 munakoiso
1 tlk Pirkka pizzakastiketta
½ prk Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
½ ruukkuatuoretta basilikaa

Lihapullat:
700 g nauta-sikajauhelihaa
1 kananmuna
1½ tl suolaa
n. 1 tl mustapippurirouhetta
3 tl kuivattua basilikaa

Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhdo kasvikset ja kuutioi kesäkurpitsa sekä munakoiso. Yhdistä kaikki kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon pizzakastike.
Paista kasviksia 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa jauheliha, kananmuna ja mausteet kulhossa. Pyörittele massasta reilun kokoisia lihapullia.
Asettele lihapullat kasvisten päälle ja ripottele pinnalle valutetut salaattijuustokuutiot. Paista vuokaa vielä noin 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Lisää vuoan päälle tuoretta basilikaa. Tarjoa esim. tuoreen leivän kanssa. 



Jaa että mitä muuta ollaan tehty toukokuun aikana...?

...No ainakin grillattu muutamaankin otteeseen. 
Kaasugrilli paloi kirjaimellisesti puhki viime syksynä, joten nyt ollaan kiltisti palattu käyttämään taas pallogrilliä. Viskin mielestä tämä on enemmän kuin hyvä asia, koska nyt pystyy paremmin vahtimaan, että mitä siellä grillissä oikein paistuukaan!


...Öljytty pihakalusteita. 
Ja öljyttävää riittää vielä vaikka millä mitalla. Olen odotellut, että koululaiset alottaa kesäloman ja saisin vähän "orjatyövoimaa" käyttööni. 😉


..laskettu venettä ja käyty vähän veneilemässä. 
Omaa venettä ei vielä tänä(kään) vuonna ole, jos soutupaattia ei lasketa, mutta onneksi on ihmisiä lähipiirissä jotka veneen omistavat.


...juhlittu rakkaan Viskin 4vee synttäreitä💙 


..ihasteltu kukkivaa kirsikkapuuta. 


..laskettu laituri taas vesille.


..tehty vähän pihahommia ja samalla puuvenekin sai kauan kaipaamansa kivetyksen ympärilleen.

 
..yritetty päästä sopuun voikukkien kanssa. 😁 Mahduttaskohan me jo tänä kesänä kaikki samalle tontille...?!


..käyty onkimassa vähän silakkaa 🐟 Ja nimenomaan vähän, koska ahti ei ollut älyttömän suopea meille tällä kertaa. Mutta saatinpahan kuitenkin noin reilun kilon verran silakkaa.


..sekää savusteltu ja halstrattu itse kalastettuja silakoita 😊😊


...että sellasta kaikkea. 
Mitäs teidän muiden kevääseen on kuulunut? 🌞

8 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia. Näillä ilmoilla, kaikki mahdollisuus ulkona puuhailuun ja liikkumiseen kiinnostaa, ja hyödynnettävä. Niin on ollut lämmintä, ja kesäistä. <3 Bloggaaminenkin saa nyt odottaa. Paljon onnea Viskille :) Mukavaa alkavaa viikonloppua, :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura!! <3
      Niin totta!! Kelit ovat kyllä olleet niin mukavan kesäiset jo. Tuntuu että kesää olisi jo ollut kuukauden verran, ja silti kaikki kesälomat on vielä edessäpäin. Ihan parasta!!
      Viski kiittää onnitteluista!! <3

      Poista
  2. Tälläistä ruokaa pitää kokeilla! Vaikuttaa ihanalta! :D
    Ihania reissukuvia! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa Taru kokeilla! Me ainakin tykättiin kovasti! Tuo kasvisjuttu oli niiiiin maukasta ja samoin lihapullat.
      Ja kiitos <3

      Poista
  3. Hurjan paljon onnea Viskille :) Ihanat kuvat!

    Kiitos myös ohjeesta, jota ajattelin kokeilla myös osalla lampaanjauhelihaa.

    En ole minäkään blogimaailmaan ehtinyt, sillä nyt on niin paljon tekemistä ja menemistä ja jokainen aurinkotunti tekee mieli käyttää ulkona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viski kiittää (ja haukahtaa) onnitteluista!! <3
      Nam, varmasti tulisi hyvää lampaanjauhelihasta!
      No sen kyllä ymmärtää, että tuo lämpö ja aurinko vetää nyt puoleensa. Ja kyllähän niistä pitääkin nyt nauttia. Kylmällä ja pimeällä on hyvää aikaa bloggailla... :D

      Poista
  4. Ihania kesäkuvia:) Näyttää ruoka herkulliselta, että pitäisi kokeilla. Välillä miettii, että mitä sitä tekisi ruuaksi ettei aina sitä samaa. Paljon onnea Viskille :)Ei ole itsekkään blogimaailmassa kauheasti tullut toukokuussa oltua sillä kelit ovat olleet niin suotuisat, että ulkoilma on vienyt voiton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu!! <3
      Tämä oli tosi nopea ja herkullinen ruoka, eli oikeinkin passeli ihan arkiruuaksi! Vaikka ulkonäkönsä puolesta sopisi kyllä juhlapöytäänkin.
      Viski kiittää onnitteluista! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)