tiistai 29. toukokuuta 2018

Kevään eka raparperipiirakka ♥


Tajusin vasta tänään, että mun blogihan ehti eilen eskari-ikään! Tuli siis kokonaiset 6-vuotta bloggaamista täyteen! Huh huh. 😍 Alkuperäinen ajatus omasta päiväkirjasta / sähköisestä reseptikirjasesta on edelleen se pääajatus. Kiva on silti ollut huomata, että teitä on siellä muitakin tätä blogia lukemassa! ♥

Onnistuinpas siis ihan hyvänä päivänä leipomaan ensimmäisen raparperipiirakan! ♥ Omat raparperit on vielä vähän turhan pieniä yhtään mihinkään, mutta onneksi mamman pihalla riittää raparperia ihan yli omankin tarpeen. Nyt tein ihan vaan tälläisen perustavispiirakan, joka on helppoa ja kaiken lisäks hyvää ihan sellaisenaan. Ei kaipaa mitään lisukkeita. No okei, kuumalla kesäsäällä se vaniljajätski ei olis pahitteeks, mutta näillä keleillä tuo jätskin kaupasta kotiin saaminen ilman sulamista on vähän ongelmallista.

Raparperipiirakka
piirakkavuoallinen


Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Täyte:
n. 10 dl raparperia paloiteltuna
3 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Valmista pohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää muna ja sekoita kunnes taikina on tasainen.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita keskenään turkkilainen jogurtti, muna ja sokerit.
Paista pohjaa ensin noin 5 min ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle jogurttiseos.
Paista piirakkaa noin 30 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit on pehmeitä.



Katsokaa nyt tätä mun raparperi”puskaani”, aika onneton vielä! 😬


Vaikka olenkin oikein tyytyväinen näihin keleihin mitä on ollut, niin kyllä silti hieman toivoisin sadetta. Ei ole vesi ollut vielä ikinä meidän aikana näin alhaalla mitä se nyt on. Laiturit lähes tulkoon makaa ponttooneja vasten pohjassa.


Miettii vaan väkisinkin, että mitä muuta vahinkoa pitkään jatkuva kuivuus saa aikaiseksi....



16 kommenttia:

  1. Paljon onnea 6-vuotiaalle! On se kyllä hurjan pitkä aika! ❤

    Mäkin toivon jo sateita, tosin ei mielellään ens viikolle, kun lähdetään Jykän kanssa pariksi päiväksi Rockfestiin. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!!! <3 Voit osaltasi "syyttää" itseäkin tästä että olen jatkanut näin kauan. Olet ollut yksi suurista blogi-idoleistani ihan alusta saakka!!! :)
      No hei ei toivota sadetta just sit ens viikolle!! Koska eihän se ole kiva rokata vesisateessa. Mitä te ootte menossa katsomaan? Mua olis kiehtonut Judas Priest, mutta mun täytyy pitää "työpaikkaa pystyssä" kun meiltä on kans loppusakki töistä tulossa myyntikeikalle Rockfestiin.

      Poista
  2. Paljon onnea 6 vuoden blogiahertamisesta! Näillä säillä on varmaan muitakin mielenkiinnon kohteita, mutta myöhemmin tosiaan kiva palata 'sähköisen päiväkirjan' avulla vuosienkin takaisiin tapahtumiin. Hyvää jatkoa ja intoa bloggaamiseen! ���� Herkulle näyttää piiras! ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!! <3
      Tuo on niin totta, että on ollut kiva palata ajassa taaksepäin blogin avulla. Silloin kun edellinen koirani Jimi kuoli, oli mukavaa, että hänestäkin oli muutaman vuoden ajan ehtinyt tarinaa kertymään blogiin. Niiden kuvien katselu ja juttujen lukeminen lohdutti silloin tosi paljon!!
      Ja kiitos, piirakka oli hyvää! Nyt jo harkitsen uuden tekemistä... :)

      Poista
  3. Miten se tuo aika menee, sen huomaa aina monissa asioissa.
    Raparperista on kiisseliä keitelty, on ne ensimmäiset aina hyviä.
    Raparperipenkilläsi näyttäisi olevan voiman puute, syksyllä reilu annos puutarhan syyslannoitetta tai kanankakkaa ja puutarhakalkkia talven alle, omaan penkkiin laitan kahta viimeksi mainittua ja raparperi sai aivan uuden elämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuhannet kiitokset vinkistä!!! Pitääkin lannoittaa sitä. Meillä on tosiaan savipohjainen maa, joka tuntuu olevan haasteellinen vähän kaikkien kasvien kasvulle. Paitsi voikukkien ja muiden ei-toivottujen kasvien! :D

      Poista
  4. Paljon onnea blogille, ja kirjoittajalle :)! <3 Ihania kuvia, ja ohjeita täällä. Kiva, että viitsit päivitellä. :) Ja nam, raparperisesonki on ihan lemppareita. Herkullisen näköinen ohje :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaura! ♥
      Muutama herkullinen raparperiohje odottelee vielä testaukseen pääsyä. ;)

      Poista
  5. Paljon onnea 6-vuotiaalle. Kesän eka raparperipiirakka on parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Onneli ♥
      Ja sinäpä sen sanoit - niin on! Samoin kuin kesän aika mansikkakakku ♥

      Poista
  6. Paljon onnea blogille ja kirjoittajalle :) Minulla kasvaa kyllä raparperia, mutta vielä en ole ennättänyt piirakkaa tehdä. Ehkä heti, kun loma koittaa. Kuivuus vaivaa täälläkin ja toivoisi jo vettä tulevan sillä luonto kaipaa sitä kyllä kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu! ♥
      Mullakin odottelee muutama raparperiohje tekemistä - ehkä kans sit lomalla ;)
      Vettä sais tosiaan tulla. Meillä ei oo satanut tipan tippaa varmaan kuukauteen... :0

      Poista
  7. Onnea blogille <3
    Joko kävitte Ranthuoneella syömässä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nina!! ♥
      Ei olla vielä käyty! Muutama viikko sitten tosiaan oltiin Kustavissa, mutta meillä oli vene perässä ja Ranthuoneen parkkis ihan täynnä, niin ei viitsitty lähtee sen yhdistelmän kanssa tsompailemaan! :D

      Poista
  8. Onnea pitkän blogitaipaleen johdosta! ♥ Ja piirakka näyttää aivan ihanalta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)