maanantai 13. elokuuta 2018

Perunarieskat


Mikäs sen parempi tapa aloittaa ensimmäinen kesäloma-aamu, kuin syödä aamupalalla uunituoreita, itsetehtyjä perunarieskoja!! Nää on näitä huippujuttuja, mitä ei arkiaamuina oikein ehdi tehdä. TYKKÄÄN ❤
Selailin aamulla Pinterestiä ja etsin jotain aamupalaideaa, ja koska jääkaapissa sattumoisin oli keitettyjä perunoita valmiina, niin siitähän se idea sitten lähti. Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan (?) tainnut maistaa perunarieskoja, joten en tiedä miltä niiden kuuluisi oikeasti maistua, mutta nämä olivat ainakin tuoreeltaan ihan taivaallisen hyviä. Niin hyviä, että pellillinen rieskoja meni yhden kahvipannullisen kanssa ihan kahteen pekkaan! 😂

Perunarieskat 
n. 9 kpl


4 keskikokoista, keitettyä perunaa
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sulatettua voita

Survo kypsät kuoritut perunat. Lisää kermaviili ja sekoita. Lisää kananmuna, suola, kaurahiutaleet, vehnäjauhot sekä sulatettu voi ja sekoita hyvin. Nostele taikinasta lusikan avulla uunipellille pieniä "kiekkoja", n. 1½ cm paksuisia ja 10 cm halkaisija. Pistele haarukalla ja paista heti uunin keskitasolla 250 asteessa noin 12 min, kunnes pinta alkaa saamaan kullanruskeaa sävyä. Rieskat ovat parhaimmillaan heti tuoreeltaan. 


 Se olis tosiaan nyt kesäloma part. 2 meneillään. Suunnitelmissa on ainakin pyöräretki, venemessut sekä reissu pohjoiseen. Ja kotoilua tietenkin! Kyllähän sitä siinä on ohjelmaa taas ihan tarpeeksi parin viikon lomalle.  


Ja säästä viis - loma on aina loma ❤ 





8 kommenttia:

  1. Perunarieskat. <3 Me tehdään usein perunamuussia sen verran iso satsi, että seuraavana päivänä lopusta saa tehtyä rieskoja. <3 Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään niin kovin harvoin perunamuusia, että tulis niistä tehtyä. Mutta täytyykin pitää mielessä!! :)
      Ja kiitos, vielä on onneksi lomaa muutama päivä jäljellä! :D

      Poista
  2. Ihania rieskoja, tosin täytyy tunnustaa että viime kerran oon niitä tehnyt köksän tunnilla. :o Täytyypä ottaa testilistalle. :) Näyttävät pehmoisilta. Hyvää lomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti kannattaa! En itsekään kovin usein rieskoja tee, mutta aina ne vaan maistuu yhtä hyvälle. Ja tuo juurikin hyviä muistoja mieleen köksän tunneilta! ;)
      Kiitos paljon - lomaa onneksi vielä maanantaihin saakka! :D

      Poista
  3. No nyt täytyykin tehdä perunarieskoja - ihan unholassa nämä herkut!

    Ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
  4. Ai hitsi, nyt alkoi tehdä mieli perunarieskoja! Kotona sitten tuumasta toimeen vaan, rieskojen tekoon. Hyvää lomaa! Huomasinkin instasta , että olitte käyneet täällä mun kotikulmilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilman muuta! Herkullisia rieskoja ja niin vähällä vaivalla!!
      Joo kävimme pyöräilemässä siellä teidän nurkissa! Vitsit että oli kivaa, kun siellä oli joka puolella pyörätiet. Se on se ihanuus, joka meiltä täällä puuttuu kokonaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)