lauantai 25. elokuuta 2018

Maukas kinkkupiirakka


Heipä hei pitkästä aikaa! 
Lomaa olisi vielä muutamia päiviä jäljellä. Siksipä olikin hyvä aika istahtaa koneen ääreen, ja kirjata ylös edes jo osa lomatekemisistä. Mutta ensin vähän leivontaa.
Mulla oli viime viikolla nimipäivä, ja pitihän sitä varten vähän leipoa. Nimipäiviä sinänsä tarvitsisi sen erikoisemmin juhlia, mutta aina on hyvä syy leipoa 😁
Koska suolaiset uppoaa meillä paremmin kuin makeat, niin tein pellillisen kinkkupiirakkaa. Joskus kinkkupiirakat on sangen mauttomia, mutta jostain syystä tämä oli erittäin makoisa ja teki hyvin kauppansa.

Kinkkupiirakka
(pellillinen)


Pohja:
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta 
1 dl kylmää vettä

Täyte:
350 g kinkkua
1 paprika
2 uuden sadon sipulia varsineen
½ pkt Aurajuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
pippurisekoitusta myllystä
4 dl juustoraastetta (voimakkaan makuista)

Paloittele kulhoon voi ja lisää kuivat aineet, myös juustoraaste. Nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
 Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi (tai käytä valmiita kinkkusuikaleita). Puhdista ja kuutioi paprika. Hienonna sipulit, myös varret. Hauduta kasviksia pehmeiksi hetken aikaa. Lisää myös kinkku kasvisten joukkoon kypsentämisen jälkeen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa 10 min uunin alimmalla tasolla.
Sekoita ranskankerma, ruokakerma ja munat. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Paista 200 asteessa 20 min uunin keskitasossa.



Tein myös taas kääretorttukakun. Tein samalla tekniikalla kuin TÄMÄN juhannuskakun, mutta tällä kertaa käytin vain yhden pohjalevyn ja leikkasin sen neljään osaan. Näin kakusta tuli huomattavasti matalampi. Täytteeksi laitoin Mariannen päivän kunniaksi tietenkin Marianne-rahkaa (1 prk kermaa, 1 prk rahkaa ja pussillinen Marianne-crush rouhetta) sekä tuoreita mansikoita. Levyt kostutin maidolla. 



Päälle tuli 3 dl vispikermaa. Ja jostain kumman syystä, vaikka mielestäni kermaa vatkasin tarpeeksi, jäi se inan liian löysäksi ja kerma meinasi valua pois kakun päältä. Mutta ei se makua haitannut. 



Ja sit palatakseni vielä siihen kesälomaan. Ihan heti loman alussa kävimme pyöräretkellä. Pakkasimme pyörät pakettiauton kyytiin, ajoimme Naantaliin ja lähdimme siitä fillaroimaan. 


Ensin poljimme Merimaskuun, jossa myös kävimme syömässä lounasbuffan Rantamakasiinissa. Lounaalla oli ruokana silakkapihvejä ja paneroitua turskaa. 😋 Oli aivan järjettömän hyvää!! 



Merimaskuun meni kyllä ihan älyttömän kiva pyöräreitti. Täällä meillä päin kun ei noita pyöräteitä liiemmin ole, niin osaa kyllä arvostaa sitä hienoutta varmasti vielä enemmän!  
Merimaskusta ajettiin Naantalin keskustan kautta Aurinko Golfiin ja siitä Raisioon ja taas takaisin Naantaliin. Matkaa kertyi kaiken kaikkiaan karvan alle 60 km. 


Ja taas oli pakko käydä kuvaamassa Naantalissa tämä jättimäinen linna. Näissä kuvissa talo ei ehkä näytä ihan niin isolta mitä se todellisuudessa on, mutta miettikääpä että tuossa vieressä toisella puolella taitaa olla viisi (?) kerroksinen kerrostalo, ja sekin näyttää pieneltä tämän talon rinnalla. Talosta löytyy lisää mm. TÄÄLTÄ. On ilmeisesti rakennusvaiheessa aiheuttanut niin närää kuin villejä huhujakin.


Ja koska Viski oli päivän kotosalla, piti meidän käyttää reissussa aikaa niin, että reissuun ei kokonaisuudessaa mene kuin se 8 tuntia. Eikä mennytkään.
Kylläpä oli hauska pyöräillä muuallakin kuin aina samoissa kotinurkissa!! 🚴
Ja jos tosiaan saa esittää toivetta, niin pyöräteitä lisää myös tänne meidän kotinurkille kiitos!! 👼

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)