perjantai 22. tammikuuta 2021

Kesäkurpitsalasagne


 Mukavaa perjantaita kaikille!

Viikot menee niin vilkkaasti, että hyvä kun ehtii kissaa sanoa. Töitä tehdään niska lismassa eikä riitäkään, ja kun töiltä selvitään niin loppu aika meneekin lumitöissä, ruokaa tehdessä ja Viskin kanssa touhutessa. Siinäpä se arkielämä lyhykäisyydessään. Mutta eipä sitä juuri tällä hetkellä muuta kaipaakaan elämäänsä. Tosin nyt viikonlopuksi saadaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita kun eskari-ikäinen kummipoikamme tulee koko viikonlopuksi meille. ❤

Minulle on tullut sellainen tapa, että valmistan koko viikon ruuat käytännössä parina päivänä viikossa. Eli teen kerralla useamman ruuan. Nyt kun molemmat työskennellään pelkästään kotona, ruokaa menee ihan älytön määrä viikossa. Ja kun ei jaksa ihan joka päivä olla hellan äärellä, on paljon näppärämpää valmistaa kerralla useampi satsi ruokaa. Monesti teen kerralla muutaman eri laatikon ja jonkun sopan sekä lisäksi joitakin kasvislisukkeita. Jos lisäksi tekee jonkun iltapalan, pärjää näillä ruuilla muutaman päivän (mieheni syömä ruokamäärä vastaa noin kolmen "tavallisen ihmisen" ruokamäärää). Tällä viikolla tuli tehtyä tätä kesäkurpitsalasagnea ja tästä tuli heti mun lemppari. Olen kerran ennenkin tehnyt samanmoista laatikkoa ja siitä jäi mieleeni vaan armoton vetisyys. Tästä laatikosta oli vetisyys kaukana. Suosittelen testaamaan, en kyllä yhtään jäänyt kaipaamaan lasagnelevyjä joukkoon. Ohje on K-ruoka -sivustolta


Kesäkurpitsalasagne
1 vuoallinen


3 (n.1kg) pientä kesäkurpitsaa
n. ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tlk (390g) chilitomaattimurskaa
180 g chilituorejuustoa
2 tl oreganoa
½ tl suolaa
1 rkl maissitärkkelystä
150 g juustoraastetta (käytin emmantalraastetta)

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli. Anna kuullottua. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää tuorejuusto, oregano ja suola. Hauduta pari minuuttia. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele päälle maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
Annostele lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl juustoraastetta.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.


Ja lasagnen kanssa tietenkin tarjolla tomaatti-mozzarella-punasipulisalaattia tuoreella basilikalla höystettynä. 😋


Vaikka olenkin vahvasti sitä mieltä että tämä lumentulo riittäisi jo 🙈 niin nautitaan silti lumisista viikonlopputunnelmista!

6 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Lasagne on hyvä, olen tehnyt ja teen uudelleenkin.
    Joo, pitää palata hellan äärelle, ruokaa menee niin paljon
    kuin sitä kotia kärrätään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasagne on kyllä hyvää, muodossa kuin toisessa.
      Meillä syödään melkeinpä joka viikko jonkinlaista lasagnea. Taitaa löytyä taas viikonlopun ruokalistalta ihan tavallinen lasagne.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Tässä taannoin tein kesäkurpitsalasagnea jollain toisella ohjeella ja odotusteni mukaan ruokailijat hyljeksivät sitä. Sinun ohjeesi vaikuttaa paremmalta, joten kohta uusi yritys.
    Kiitos ohjeesta, ja muistakin ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän samat kokemukset kesäkurpitsalasagnesta, mutta tämä kyllä iski ja kovaa. Toivottavasti teilläkin tykätään! :)
      Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)