maanantai 17. toukokuuta 2021

Mangochutneylla maustettua broileria ja chilistä kaalisalaattia

 
 

Vappuaattona tehdystä salaatista jäi jääkaappiin vajaa purkillinen mangochutneyta ja yritinkin etsiä käyttökohteita sille, jottei menisi loppu ihan hukkaan. (Se on muuten tosi ärsyttävää jos pitää jotain ruokaa varten ostaa purkillinen jotakin ainesta, jota todellisuudessa reseptiä varten tarvitaan vaan muutama lusikallinen.) K-ruoka sivustolta löytyi niin herkullisen oloinen mango-broisku -resepti, että pakkohan sitä oli testata. Ja oli kyllä testaamisen arvoinen. Tuli tosi hyvänmakuista ja mehevää broiskua. Vielä jäi chutneyta vähän purkin pohjalle, joten ehkä joku muukin mangoresepti vielä tulossa.

 Samoin kaalisalaatin ohje on K-ruoka -sivustolta. Käytin vaan tuoreen chilin sijaan vahvaa chilirouhetta. 

Mangochutneylla maustettua broileria

700 g broilerin sisäfilettä
n. 1 tl suolaa

Maustevoi:
50 g voita
3/4 dl mangochutneya
2 rkl limetinmehua
½ tl kurkumaa
mustapippurirouhetta

Ripottele broilereille suolaa.
Sekoita rasvan joukkoon mangochutney, limetinmehu, kurkuma ja mustapippurirouhe.
Viillä broilereihin syviä viiltoja. Täytä viillot maustevoilla. Mikäli käytät sisäfileitä niinkuin minä, riittää että sivelee/painelee maustevoin broilereiden päälle.
Valele pihvejä maustevoilla myös paistamisen aikana. Paista pihvit 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Broiskujen kanssa samaan aikaan uunissa paistui pari paprikaa ja pari kesäkurpitsaa. Paloittelin ne, pyörittelin öljyssä ja mausteissa. Kasvikset olivat uunissa saman aikaa kuin broiskutkin. 




Chilinen kaalisalaatti

200 g kaalia
3 porkkanaa
1 purjo
1 pss (200g) pakasteherneitä
1½ dl persiljaa hienonnettuna
1 dl tilliä hienonnettuna

Kastike:
1 mieto punainen chilipalko / maun mukaan chilirouhetta
1 prk (200g) kermaviiliä
1 dl majoneesia
3 rkl limetinmehua
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kiehauta herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne nopeasti kylmällä vedellä. Sekoita kaikki salaatin ainekset isossa kulhossa.
Hienonna halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Sekoita kermaviili, majoneesi, limetinmehu, hunaja ja mausteet.
Sekoita kastike salaatin joukkoon nostellen. Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

 


Viimeiset kaksi viikkoa meni lomaillessa. Ekalla viikolla kelit ei oikein suosineet, mutta onneksi toisella lomaviikolla saatiin nauttia erittäinkin aurinkoisesta kelistä. Tässä hieman maistiaisia meidän lomailusta. 🌞


2 kommenttia:

  1. Broileriruuat ovat aina hyviä, mangochutney sopii hommaan hyvin.
    Kaikki kastikkeiden ja tahnojen purkkien loput minä pakastan jääpalamuotteihin.
    Käyvät kastikkeisiin, keittoihin ja lähes mihin nyt vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta, enpäs ole ennen tajunnut niitä lähteä pakastamaan ja vielä jääpalamuotteihin jolloin käyttökin on tosi paljon näppärämpää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)