sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Taatelirahkaa


Luumurahka kuuluu ihan ehdottomasti mun jouluuni. Tai jos ei luumurahkaa ole, niin luumusoppa kermavaahdon kera kelpaa myös! Bongasin K-ruoka -sivustolta taatelirahkan ja pakkohan sitä oli testata. Aina on kiva kokeilla jotain uutta twistiä joulun ruokiin ja jälkkäreihin, vaikka ne eivät itse joulupöytään päätyisikään. Tässä oli parasta se, että makeus rahkaan tuli täysin taateleista. Mukaan voi halutessaan lisätä hieman vaniljasokeria, mutta millään tapaa välttämätöntä se ei ole. Sitruunaa kannattaa olla hollilla, jotta saa rahkan makuun hieman happamuutta. Ja AVOT - ei muuta kuin ääntä kohden!

Taatelirahka


200 g pehmeitä (kivettömiä) taateleita
2 dl vettä
250 maitorahkaa
n. 1 rkl sitruunanmehua
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
koristeluun piparkakkuja

Hienonna taatelit ja keitä niitä vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
Sekoita taatelisose, rahka, sitruunanmehu ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja lisää rahkaseokseen. Jaa annosmaljoihin ja koristele halutessasi piparkakuilla.

Nämä Iittalan Essence kuoharilasit on niiiiin ihanat! ❤ Ja käytännölliset, koska samat lasit käy niin kuoharille, drinksuille kuin jälkkäreillekin.


Tulin samalla testanneeksi Alkon uutuus glögiä, alkoholitonta Ystävän glögiä. Tämä oli erittäin positiivinen ylläri. Glögin tuoksu oli todella herkullinen, ihan sellainen kuin glögin tuoksun kuuluukin olla. Glögiä suositellaan juotavaksi niin kuumana kuin kylmänäkin. Testasin ekaksi kylmää versiota. Glögi sellaisenaan oli mukavan makuista, ei liian makeaa ja ei tippaakaan esanssisen makuista. Makuina glögissä on puolukka ja punaherukka ja ne tässä kyllä aidosti maistuivatkin. Vähän kun olisi poretta saanut mukaan, niin olisi ollut ihan valmis jouludrinksu (tosin holiton sellainen).


Alkon sivuilla kehotettiin lisäämän kylmän glögin joukkoon inkivääriolutta ja minähän tein työtä käskettyä. Uskon, että tästä drinksusta saa tehtyä erityisenkin hyvän, sillä inkiväärin antama jälkipotku tälle drinksulle oli erittäinkin makoisa. Mutta tämä valitsemani inkivääriolut oli kyllä liian makeaa omaan makuuni ja kun sen yhdisti vielä suht makeaan glögiin, oli lopputulos ihan liian makea. Mutta siis todellakin kehittämisen arvoinen jouludrinksu! 🍹


Nyt on aika mennä ottamaan happihyppely metsään Viskin kanssa. Siellä on hetkellisesti jopa maa hennon valkoisen lumen peitossa. Ja sit alkaakin armoton ruuanvalmistus - ajattelin yllättää kalareissusta palaavan mieheni notkuvalla ruokapöydällä! 😍 Mukavan leppoisaa sunnuntaipäivää kaikille! ❤


2 kommenttia:

  1. Glögejä olis kiva maistella näin joulun alla, mutta tuppaavat olemaan melko hintavia ihan vain kahteen pekkaan korkkaamiseen. 🙈 Kaupat vois järkätä glögimaistajaisia. 🙃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olet kyllä täysin oikeassa. Se olis kiva numero pikkujouluihin, että kaikki toisi jonku eri pullon glögiä ja sit koko porukalla maisteltais, jolloin jokaiselle jää vaan pienen pieni lasillinen.
      Ja tuo kauppojen glögimaistajaisidea on ihan huippu! Olisin vaikka valmis muutaman euron osallistumisestakin maksaa, jos vaan pääsisi maistamaan mahdollisimman monia eri makuja.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)