keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Vappupäivän katkarapuleivät


Eka vappu pienenä perheenä - se sisälsi muun muassa lenkkeilyä, syömistä, sohvalla köllöttelyä, veneen keulamoottorin asennusta (mieheni toimesta), kiukuttelua, väsymystä, epäonnistuneen grillausyrityksen, saunomista vuoroissa, hampaiden kiristelyä, naurua, sylittelyä - niistä aineksista oli meidän vappu tehty. Varmaan ihan perusainekset vauvaperheessä! 😁 Ollaan jo ainakin kuuden vuoden ajan vietetty vappu vesillä, joten siihen tuli nyt suurin muutos, ehkä sit ensi vappuna ollaan jo koko perheen voimin vesillä (ja Viskikin toivottavasti vielä ensi vuonna mukana remmissä). ❤


Vappuaattoaamuun herättiin kaikki vähän väärällä jalalla huonosti nukutun yön jälkeen, mutta onneksi vappupäivän aamuna fiilis oli kaikilla jo parempi. Sen takia oli itselläkin enemmän fiilistä laittaa vähän jotain parempaa aamupalapöytään. Olen jo kauan haaveillut laivalle pääsystä osittain ihan vaan katkarapuvoileipien tähden 😅 ja koska nyt ei viitsi ihan vielä tuon taniaisen kanssa lähteä mihinkään, niin tuotiin ruotsinlaiva hetkellisesti omaan kotiimme. Taustalle soimaan "laivamusiikkia" (joka oli yhtä kuin kasariradio) ja sit vaan kasaamaan katkisleipiä.Leivät sisälsivät:
 ⧫ kaura-paahtoleipää
 ⧫ voita
 ⧫ jääsalaatinlehtiä
 ⧫ keitettyä kananmunaa
 ⧫ katkarapuja
 ⧫ majoneesia
 ⧫ sitruunan siivuja

Nam nam 😋

Sain mieheni siskolta tytön syntymän jälkeen piccolo-pullollisen kuoharia ja nyt oli hyvä hetki korkata sekin. Kyllä oli hyvää, mutta kyllä kihahti hattuunkin se yksi lasillinen... 😬 Onneksi tytsy nukkuu aamuisin yleensä 3 tunnin päikkärit niin oli aikaa saada pää teräväksi ennen tytön heräämistä.Tein lisäksi itselleni kerrosjogurtin Valion mangojogurtista, Piltti mangososeesta ja Paulunsin granolasta. Ja jälkkäriksi oli Salosen pikkumunkkeja. Maistui kyllä enemmän donitseilta kuin oikeilta kunnon munkeilta, mutta anyway, hyviä ne oli silti. Ei jaksanut alkaa vääntämään itse munkkeja sen takia että syöt pari niitä. Veikkaan että kun tuo tyttö tuosta kasvaa, ja toivottavasti innostuu myös leipomisesta, saadaan vielä monet munkit paistella yhdessä. Että sellainen vappu meillä. Mitenkäs sun vappu meni? 🎈

4 kommenttia:

 1. Vappua hieman juhlistettiin, samalla kerralla
  tuli pyöreitä vuosia täyttävää muistettua.
  Kun lapset olivat pieniä, vaput, juhannukset ja kaikki kalenterivuoden juhlat vain lipuivat ohitse.
  Vauva rytmittää päivät ja yöt, niin kauan kuin yösyöttö jää pois.
  Kokemuksesta sanon, että lepää silloin kun siltä tuntuu, jaksat paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin synttärisankarilla joka vuosi isot juhlistukset, jos syntymäpäivä osuu vappuun. (melkeinpä) koko kansa juhlii silloin! :)
   Nyt on yöt mennyt taas tytön tankatessa, joten hänen päiväuniajat on itsekin tullut levättyä. :)

   Poista
 2. Meillä oli vähän erilainen vappu. Istuttiin noin 10 tuntia autossa, kun ajettiin Rukalta kotiin Naantaliin :D Menihän se niinkin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin takalisto puutunut sellaisen ajomatkan jälkeen :) mutta se on tietenkin välillä "kärsittävä" jotta pääsee nauttimaan pohjoisemmista iloista. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)