tiistai 23. elokuuta 2022

Feta-lihapullat tomaattikastikkeessa

 
 

Ja taas lihapulla-pastareseptiä! 😁 Jos tällä hetkellä kysyttäis mun lemppariruokaa, niin joutuisin kyllä vastaamaan nimenomaan lihapullat tomaattikastikkeessa, pastan kera. Näitä erilaisia, hieman erilaisin maustein olevia reseptejä löytyy mun blogista jo kasapäin 👉 täältä, mutta tässä taas yksi herkullinen versio. 

Hauskinta tässä on se, että muistan kun reilut kymmenen vuotta sitten menin silloisen työkaverini kanssa Lahdessa syömään Mamma Maria -ravintolaan, ja ihmettelin suuresti, että miksi joku menee ravintolaan syömään pastaa. Oi vähänpä tiesin silloin! 😁 Nyt olen useasti haaveillut, että olisipa kiva päästä syömään joku oikein herkullinen pasta-annos ravintolaan. Sittemmin olemme mieheni kanssa kerran käyneet Naantalin Hasta la Pastassa syömässä. Silloin taas ihmettelin, kun mieheni otti tomaattisen lihapullapastan, että "yök, lihapullia ja pastaa", kun samalla itse söin kermaista Aurajuusto-kanapastaa. Ja nythän en muuta söisikään kuin tomaattista lihapullapastaa. Joutuu ennemminkin miettimään, että kuinka usein sitä kehtaa tehdä ruuaksi... 

Fetalihapullat tomaattikastikkeessa


700 g jauhelihaa
200 g fetajuustoa
3 valkosipulinkynttä
1 pieni prk kapriksia
½ ruukku tuoretta basilikaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

Tomaattikastike:
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tummaa balsamicoa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
½ ruukkua tuoretta basilikaa

Laita jauheliha kulhoon. Murusta haarukalla feta joukkoon. Hienonna valkosipuli, kaprikset ja basilika varsineen jauhelihan sekaan. Lisää kananmuna, suola ja mustapippuri. Sekoita taikina käsin. Öljyä kätesi (tai käytä vettä apuna) ja muotoile taikina reiluiksi pulliksi.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike voideltuun uunivuokaan. Lisää lihapullat päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Sekoita halutessasi lihapullaspagetin joukkoon tai tarjoa spagetti erikseen. Voit halutessasi ripotella päälle vielä koristeeksi fetajuustoa ja basilikaa. 


 

Kyllä on hellettä riittänyt elokuussa! 🌞 On saanut hikoilla, jos ei muuta. Tuo meidän tytär on sellainen lämpöpatteri, että se on koko ajan ihan hikipäässä ja hieman unetkin kärsivät kuumuudesta. Toisaalta olen ihan äärimmäisen kovin nauttinut lämpimistä kesäilloista, toisaalta on jo ikävä hieman viileämpiä kelejä, jotta voi koirankin kanssa lähteä lenkille keskellä päivää. Se on puolensa ja puolensa aina jokaisessa vuoden ajassa. 💛


Mutta nämä sumuiset aamut on kyllä niiiiin 👌


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)