Kerkesinpäs saada EDES yhden päivityksen marraskuulle. En voi sanoa etten olisi ehtinyt blogin kimppuun, mutta välillä vaan se motivaatio päivittämiseen häipyy jonnekin. En kuitenkaan haluaisi tätä kokonaan lopettaakaan, joten yritän antaa itselleni armoa että päivitän aina kun inspis iskee.
Toki on myös tuntunut, että ei ole tullut tehtyä mitään ns. uutta ruokaa jonka reseptin tänne voisi päivittää. Leiponut en ole pitkään aikaan. Ihan järkkyä kun menet ruokakauppaan ja katsot tuotteiden hintoja, mutta toisaalta en halua edes lähteä sille ajatuslinjalle kuinka kaikki kallistuu. Onhan tässä kuitenkin ruokaa yllinkyllin kaapeissa koko ajan, joten jos nyt joutuu tinkimään jostakin, niin ei tässä kuitenkaan nälkää ole tarvinnut nähdä. Olkaamme siis kiitollisia siitä että jotakin ruokaa kuitenkin pöytään ollaan saatu! 🙏❤
Tätä revittyä kanaa tein jo viime viikolla, ja ai että mutta oli hyvää! Ja tuli helposti, kun laitoin vaan maustetut broiskut savipataan ja leivinuuniin. Ruoka valmistui kuin itsekseen. Tämän voit kuitenkin tehdä ihan samalla tavalla myös sähköuunissa. Toki tuo sähkökään ei ihan ilmaista tällä hetkellä ole, mutta jos kiertoilmauunissa valmistat montaa ruokaa kerralla, niin miksei tämä menisi siinä sivussa ja osin vaikka jälkilämmölläkin. Ja ainakin itse olen löytänyt tosi useasti juurikin näitä broiskun paistileikkeitä kaupasta erittäinkin sopivaan hintaan, eli kalliista ruuasta ei ole kyse.
Revittyä kanaa
3 valkosipulin kynttä
3 rkl soijakastiketta
4 rkl fariinisokeria
1,5 rkl worcestershire kastiketta
3 rkl ketsuppia
1 rkl chilikastiketta
2 rkl etikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita pataan tai foliolla peitettyyn uunivuokaan. Paista uunissa 150 asteessa noin 2 tuntia. Kanasta tulee niin pehmeää, että saat revittyä sen helposti haarukalla. Tarjoa esim. perunoiden / ranskisten kanssa tai vaikka hampurilaisten, pizzan tai tortillojen täytteenä.
Tein tämän tosiaan leivinuunissa ja savipadassa. Olen ennenkin hehkuttanut savipataa, mutta jos jollain on mennyt asia ohitse, niin hehkutan uudelleen. Savipata on leivinuunin kanssa pelatessa ihan huipputuote. Kun on liottanut savipadan oikeaoppisesti, niin pata pitää nesteet sisällään, eli savipadassa kypsyvä ruoka ei koskaan ole kuivaa vaikka olisi uunissa viettänyt tunnin jos toisenkin. Itse olen padan saanut jo vuosia sitten äidiltäni ja yrittänyt pitää sitä kuin kukkaa kämmenellä. Savipatoihin törmää usein kirppiksillä ja vielä ihan hyvään hintaankin, kannattaa pitää silmät auki siltä varalta.
Halloween tosiaan oli ja meni. Meillä oli Pyhäinpäivänä ikkunanvaihtotalkoot ja siinä samassa juhlistettiin hyvin maltillisesti myös halloweenia. Eli käytännössä se tarkoitti vain ja ainoastaan tätä halloween-tyyliin koristeltua herkkulautasta. 😁 Nämä herkkulautaset on kyllä nykyään niin mun suosikkeja. Jokaiselle jotakin. Ja pääsee niin helpolla, että harmillisesti on vähän tuo leipominenkin nyt jäänyt... 🙈
Seuraavaksi voikin sit alkaa fiilistellä joulua. ❤ Huomenna ajattelin hakea Tokmannilta pari kynttelikköä talon tienpuoleisiin ikkunoihin. Ne tuovat kaivattua (ja tunnelmallista) valoa pimeisiin iltoihin. Ostin myös riisipuuroainekset kotiin. Ajattelin kokeilla ekaa kertaa tehdä riisipuuron leivinuunissa. Jos onnistun hommassa hyvin, niin jaan toki kokemukseni täälläkin. 😁 Ensimmäisiä (ja todennäköisesti tämän vuoden viimeisiä) pikkujouluja juhlin viime viikonloppuna työkavereiden kanssa. Vaikka en univelkainen olekaan (luojalle kiitos hyvät unenlahjat omaavasta lapsesta🙏), niin täytyy rehellisesti tunnustaa että nukkumatti kutsui jo hyvissä ajoin ennen puolta yötä. Pelkästään ajatus siitä mitä alkoholin ja nukkumattomuuden yhdistelmä saa minussa aikaiseksi, ei houkutellut jatkamaan iltaa. 😅 Todetkaamme siis, että vanhuus (tai tylsyys) ei tule yksin....
Onko kirjeet Korvatunturille laitettu jo menemään? 😉🎅
Revitty kana näyttää herkulliselle. Pikkujoulut on vielä edessä päin. Tiedän jo valmiiksi, että ei mene pikkujouluissa minullakaan aamun tunneille, koska vanhuus (ja tylsyys) :D Kirje joulupukille on aloitettu, ei siispostiin vielä viety :)
VastaaPoistaMukavuus edellä - niin pikkujouluissa kuin muutenkin elämässä ;)
PoistaKana näyttää hyvälle. Mihin nuo kaikki päivät menevät, sitä aina havahtuu ajan kulkuun. Savipadasta voisi antaa vihjeen joulupukille.
VastaaPoistaEn enää valvo myöhään, ikä tekee yöunesta arvokasta. Vanhoja emme ole, mutta vanheneminen on asia jonka vaikutukset huomaa.
Mukavia päiviä ja terveiset Adalle ja lemmikeille.
Olen niin samaa mieltä - yöuni on sen verran arvokasta että siitä täytyy pitää kynsin hampain kiinni! ❤ Kiitokset terkuista!
PoistaOmissa ihanneajatuksissani asetun hyvissä ajoin kirjoittamaan ihania joulukortteja, jotka ehtivät ajoissa perillekin- joskus ehkä niinkin. Aika usein on käynyt, että ne jotka postia saavat, löytävät sen meileistään. Jouluvalmistelujen aikahan on mitä ihaninta, jos elämässä kaikki muukin on jotakuinkin kohdallaan. Toisaalta sitten taas, jos elämä on mullin mallin, joulun pitäisi antaa tulla ja lohduttaakin. Olen ajatellut, että tänä jouluna kuunnellaan taas lähinnä hyvää joulumusiikkia ja fiilistellään läheisten kanssa. Jos koti ei kiillä, niin valaistusta voi säätää sen mukaan. ;-) Ihanaa adventin aikaa! Petra
VastaaPoistaSanoitit niin hyvin mun ajatukset! ❤ Tuo on kyllä niin totta - itsekin rakastan joulua ja jouluvalmisteluja, mutta esim. tänä vuonna kun mulla olisi ollut hyvin aikaa niitä tehdä, niin jotenkin se fiilis oli silti siinä että nyt kaikki paukut tuon pienen neidin kanssa olemiseen ja kaikki muu saa kulkea omalla painollaan. Ja sieltähän se joulu taas tuli, vaikkei niin valmistautunutkaan. ❤
PoistaAika kiirii,Joulu tuli ja meni samoin Uusi Vuosi..mitenkäs Koivurannassa juhlapyhät meni :) Hyvää Uuden vuoden jatkoa teille <3 Hyvältä näyttää nyhtökana ja helppo ohje tehdä ja tuo herkkulautanen ..nams
VastaaPoistaKiitos ja oikein hyvää uutta vuotta myös sinne ruudun toiselle puolelle! ❤ Pyhät tuli ja meni. Ja tuon neidin kanssa touhutessa päivät ovat suht samankaltaisia, mutta silti ahh - niin ihania! ❤
Poista