maanantai 16. tammikuuta 2023

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku


Oikein ihanaa alkanutta vuotta 2023 ★

Ja vihdoinkin myös eka postaus tälle alkaneelle vuodelle. 😀 Harmittaa kovasti kun postaustahti on hidastunut niin paljon. Olisi itsellekin kiva kun tulisi edes johonkin taltioitua myös hieman tuon pienen ihmisen edesottamuksia. Mutta katsotaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Ainakin meillä alkaa kohta uusi arki, kun reilun neljän viikon päästä minä palaan töihin ja pari viikkoa sen jälkeen pitäisi tuon neidin jo aloittaa hoitotaival. 😭 Tulevasta hoitopaikasta meillä ei ole vielä tietoa, se pitäisi tulla viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon aloitusta. Enkä minä tuosta neidistä ole huolissani - hän on mitä reippain ja iloisin ja uteliain pieni ihminen! 💛 Mutta itsestäni olen vähän huolissani - että miten sitä pystyy työpäivän ajan oleen koko ajan ajattelematta että miten se toinen siellä pärjäilee. 😌 Mutta ollaan siinä ajatuksessa että tuleva hoitopaikka on ihan loistava ja kaikki menee muutenkin hyvin. 🙏 Murehditaan vasta jos on jotain todellista murehdittavaa.

Taisin jo viime vuoden puolellakin sitä tuskailla, että ruuan hinta on noussut niin kovin, että varaa mihinkään ylimääräisiin kikkailuihin ruuan suhteen ei juuri ole. Ja tuntuu että olen ehkä liikaa vierittänyt tätä ajatusta päässäni, koska se on myös tukahduttanut oman inspikseni kokeilla yhtään mitään uutta. Ja pah - ihan kun se raha olisi este kokeilla uusia reseptejä. Mielikuvitushan siinä vain on rajana. Tämä kinkkukakkukin on toteutettu kaikista mahdollisista aletuotteista. 😁 Huomasin Lidlissä käydessäni, että moniin tuotteisiin laitetaan -30% lappu jo hyvissä ajoin, vaikka "eräpäivä" on kaukana tulevaisuudessa. Tällekään kakulle ei siis huimaa hintaa tullut. Ja ai että oli hyvää! 😋 Ja mielikin virkistyi kun sai taas leivottua piiiiitkästä aikaa (ja nyt virkistyy vielä enemmän kun saan sen kirjattua myös tänne blogin puolelle).

Kinkkuvoileipäkakku
22 cm


Pohja:
150 g erilaisia suolakeksejä
75 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
150 g palvikinkkua
n. 4 rkl kurkkusalaattia (voit korvata yhdellä suolakurkulla)
1 punainen paprika
1 dl tuoretta ruohosipulia
2 dl kuohukermaa
180 g pippurituorejuustoa
400 g turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 rkl sinappia
loraus sitruunamehua

Jauha suolakeksit muruiksi ja lisää sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 cm) pohjalle ja taputtele voi-keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Hienonna kinkku, paprika ja ruohosipuli. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon silputut kinkut, paprikat ja ruohosipulit, turkkilainen jogurtti, kurkkusalaatti ja sinappi. Vaahdota kerma. Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana tuorejuustotäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja tarkasta maku - lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunanmehua. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta ja nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään ainakin 4-5 tunniksi, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele esim. salaatinlehdillä, tomaatilla, kinkunsiivuilla ja mozzarellahelmillä. 



Joulukin oli ja meni. Tuli harmittavaisen vähän otettua valokuvia jouluna. Se nyt ainakin jäi muistoksi tästä joulusta, että meidän neitokainen oppi juuri pari päivää ennen joulua nousemaan seisoon tukea vasten, joten siitä saakka onkin lähes vallan seisoskeltu. Siinä samassa rytäkässä tuli myös istumaan meno ja konttaus. Nyt jo kovin tasoja vasten ja tuen avulla harjoitellaan kävelemistä. Saas nähdä tuleeko ilman tukea otetut askellukset jo ennen kuin vuosi tulee pääsiäisenä mittariin. 


Pulkkailtu ollaan kovasti - aina silloin kun lunta on maassa ollut. Tällä hetkellä on taas ruoho vihreänä ja ranta tulvii vedestä. Mutta nautiskellaan edes näitä lumi-ilotteluja katsellen!😂


8 kommenttia:

  1. Aika tuntuu suorastaan juoksevan, tammikuu on pian taputeltu.
    Hintojen nousu ja tämä sähköhässäkkä sai jättämään leipomisen, mutta niin kuin totesit voi sitä leipoa edullisesti. Olen leiponut hyvää juustopiirakkaa, joka syntyy muutamasta aineesta.
    Toivottavasti onnistaa hyvän hoitopaikan kanssa. Se antaa mielenrauhaa työhön lähtijälle.
    Talvi voisi tehdä vielä paluun, tämä loska olkoon tervetullut sitten maaliskuussa.
    Hyvää vointia, kiva kun palasit tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vaan taittui talvi kevääseen niin että viuh vaan kuului! :)
      Saimme niin superihanan hoitopaikan ja olen siitä niiiiiin kiitollinen. On ihana hyvillä mielin tehdä töitä työpäivän ajan kun tietää että lapsi on hyvässä hoidossa. <3

      Poista
  2. Hyvää alkanutta vuotta! Ruoan korkeampi hinta kyllä tuntuu jokaisella ostosreissulla, ja mahdollinen ruokahävikki varsinkin. Miten saisin ostettua esim. juuri oikean määrän leipää? En ymmärrä, miksi meillä juuri leipä on usein ongelmana, mutta se on yksi näitä haasteellisia, koko ajan kallistuvia elintarvikkeita, jonka turha hävikki harmittaa (vinkki: leipämunakas :-)). Ihan mielenkiintoista on lukea, miten ruoan kallistumista missäkin perheessä taklataan. Petra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on todellakin tullut tarkemmin katsottua, että mitään ruokaa ei päätyisi roskiin. Meillä usein leivät syödään pakastimen kautta, etenkin jos olen vähän epävarma niiden menekistä. Tai sit lämpimiin voikkareihin saa tuhlattua vähän kovettuneetkin leivät ja samoin niiden päälle saa tyhjennettyä jääkaapista kaikki jämät.

      Poista
  3. Näyttää ja kuulostaa hyvältä tuo voileipäkakku. Voisinkin testata kalaversiona, kun muuta lihaa en syö. Väsynyt pulkkailija ♥ Ja tuo tonttulakkikuva on niin suloinen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalaversiona toimii varmasti ihan yhtä hyvin! <3 Tällä hetkellä meillä asustaa väsynyt maitokärryissä istuja... :D

      Poista
  4. Ihana kuulla teistä.Voi miten aika kiirii nopsaan...nyt jo Helmikuu ja kohta odotellaan kevättä.Ihana kuva,kun uni on tullut kesken pulkkailun <3 hyvin se hoitoon meno sujuu,ensin on ikävä,mutta kyllä se siitä <3 Herkullisen näköinen voileipäkakku,ja mukava kun ei tarvitse pohtia onko tarpeeksi kostea ;) itse olen monesti syönyt sitä perinteisempää voikkarikakkua ja on aika ikävä suutuntuma jos on kuivahkoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aika todellakin rientää sillä nyt on jo KEVÄT! <3 Ihan lempparivuodenaika! Tämä on kyllä äärimmäisen helppo voileipäkakku. Ja herkullinenkin!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)