torstai 18. heinäkuuta 2024

2 vee synttärit 🎈


Meillä juhlittiin huhtikuun alkupuolella jo 2-vuotiasta. 💜 Palataan vähän ajassa nyt taaksepäin ja muistellaan synttäritarjoiluja. Juhlittiin taas synttäreitä kahdessa erässä, koska kutsuttavaa porukkaa on niin paljon ja tilat eivät kuitenkaan koolla päätä huimaa, niin on fiksumpi ratkaisu kaikkien kannalta juhlia parina päivänä. 
 
 

Ekan päivän kattaukseen mun äiti teki kakun. Ja hyvän kakun tekikin! 😋 Ja miten kaunis koristelu! Tämä oli liivatteeton juustokakku, jossa makuna oli ainakin valkosuklaata. Miten me nyt ollenkaan pärjätään kun äiti ei ole enää tekemässä kakkuja lastenlasten synttäreille?! 😥


Aikomuksena oli tehdä tarjolle toinenkin kakku, mutta päädyin kuitenkin tekemään tällaisen herkkutarjottimen. Nämä ovat niin helppoja tehdä ja helposti muunneltavissa. Tällä kertaa kasasin tähän kaupan pakastedonitseja, pipareita sekä irtokarkkilaarista erilaisia karkkeja ja suklaita. 


Suolaisena tarjottavana oli (sipsien ja poppareiden lisäksi) kaupan pakastealtaasta lihapasteijoita sekä tämä superherkullinen Pullahiiren ohjeella tehty kinkkuvoileipäkakku


Toiseen juhlapäivään tein kakun itse. Ja siinäkin luotin takuuvarmaan persikka-juustokakkuun. Koristeena oli macarons-leivoksia, murustettua marenkia ja mansikoita. 


Toisena makeana tarjottavana oli tätä Viimeistä murua myöten -blogin ohjeella tehtyä vegaanista brownieta. Tähän päädyin, koska osan tarjottavista piti olla gluteenitonta, maidotonta, munatonta ja soijatonta. Ja tämä oli sitä kaikkea. Ja oli kyllä niin pirun makeaakin, mutta pieninä paloina ja jäden & mansikoiden kanssa kuitenkin ihan toimivaa. Jädenä oli sekä riisijätskiä, että ihan tavallista kuningatar-kermajätskiä. Lisäksi makeana tarjottavana oli mieheni tädin tekemää unelmatorttua.


Suolaisena tarjottavana oli muun muassa tätä herkullista broileri-pastasalaattia. Pastana käytin Urtekramin riisijauhoista tehtyä pastaa ja fetan pistin tarjolle erikseen.


Suolaisena piirakkana oli gluteenitonta lämminsavulohipiirakkaa. Olen nyt hukannut ohjeen johonkin, mutta lupaan jakaa sen reseptin vielä, koska ohje oli ihan äärimmäisen helppo. Helppoja ja hyviä ohjeita ei koskaan voi olla liikaa. Suolaisen piirakan lisäksi tarjolla oli pakasteesta valmiita pikkupizzoja. Nämä ovat aika takuuvarmoja lasten suosikkeja. 


Lapsen synttärit on aina aikamoinen rutistus kaiken siivoamisen ja sunnittelun ja kaupassa käymisten ja leipomisten ja...ja.. osalta, ja aina huokaa helpotuksesta kun ne on taas tältä vuodelta juhlittu. Ja samalla tuntee niin syvää kiitollisuutta kaikista niistä ihmisistä joita meidän ympärillä on! 🙏 Kiitos teille ihan jokaiselle, olette tärkeitä! 💖

2 kommenttia:

  1. Kyllä se tuo aika kuluu nopeasti, hän täytti jo kaksi vuotta. Hienot juhlat olit laittanut, mitkä herkkutarjoilut.
    Meidän lapset ovat jo aikuisia, muistan heitä pienellä lahjalla, jos käyvät vanhaa äitiä katsomassa, kakun teen ainakin.

    VastaaPoista
  2. Aika on mennyt nopeasti...2 vuotta....iso tyttö jo! Hienot on tarjoilut olleet!! Herkkuja moneen lähtöön!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)