keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Marianne-juustokakku

Eilen nautittiin mamman nimipäivien kunniaksi mun nimikkokakkua! :) Yllättäen kuva unohtui TAAS, mutta tässä kuitenkin resepti.

Marianne juustokakku

Pohja
  • 200 g suklaakeksejä
  • 50 g voisulaa
Täyte
  • 2 dl vispikermaa
  • 120 g Fazer Marianne Crush- rouhetta
  • 200 g rahkaa
  • 5 kpl liivatelehteä
  • 1 dl kiehuvaa vettä
Pintahyytelö
  • 400 g marjoja (itse käytin mansikkaa)
  • 1 dl sokeria
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 1 dl punaista mehua

Tee näin

Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka. Liota viisi liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota neljä liivatelehteä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Ohje napattu Fazerin sivuilta.

Tein tämän sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan ja mietin ensin, että teinkö liian ison kakun. Mutta lähes kaikki meni siinä kaffitellessa, eli juuri sopivan kokoinen oli!

2 kommenttia:

  1. Mä rakastan juustokakkuja! <3 Marianne-juustokakku on kyl sairaan hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)