keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Jouluinen kääretorttu

Jääkaapissa oli yksi suklaakerma joka piti käyttää pois. Ja se pääsi kääretortun täytteeksi! Tätä ei ole vielä maistettu, eli en pysty makua vielä kommentoimaan...

Jouluinen kääretorttu



Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk persikkasosetta (125 g)
1 prk Valion suklaakermaa

Päällinen:
50 g voita
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin persikkasose ja sitten suklaakerma. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Päällistä varten sulata voi, ja sekoita siihen kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeria niin paljon, että päällinen on levitettävää mutta ei liian löysää.


 Sitten vielä jouluisia koristeita päälle! :) Leikkasin tortun siis kahteen osaan, jotta sain tehtyä erilaiset koristukset niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)