Jouluhalko
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
1 prk Valion Tiramisu-rahkaa
2 dl vispikermaa
mansikkahilloa
sokeria
Kostutukseen:
Appelsiinimehua
Päälle:
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kermaa
2 keltuaista
150 g voita
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen Tiramisu-rahka. Mausta tarvittaessa sokerilla. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin mansikkahilloa ja sitten kerma-rahkaseos. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita torttu hetkeksi kylmään vetäytymään.
Päällistä varten sekoita kattilassa sokeri ja kaakaojauhe, lisää sitten kerma & keltuaiset. Kuumenna seos varovasti ja koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen, älä keitä! Anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, valkuaiset yksitellen sekä vaniljasokeri.
Leikkaa tortusta päätypalat pois ja lisää ne tortun sivuille ns. oksakohdiksi. Kostuta torttua hieman esim. appelsiinimehulla tai kahvilla. Päällystä torttu suklaaseoksella joka puolelta ja vedä haarukan kanssa "puun syyt näkyviin". Halon voi vielä koristella haluamallaan tavalla. Itse pistin sokerimassasta tehtyjä lehtiä ja vadelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)