maanantai 28. heinäkuuta 2014

Mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa


Edelleenkään nuo ilmat eivät salli sisällä kokkaamista. Tosin meillä kyllä on ilmalämpöpumppu, joka pitää sisätilojen lämpötilan miellyttävän vilpoisana, mutta pitää tästä kesästä nauttia kokkaamalla ulkona. Siispä ruoaksi oli grillattua broileria ja ihanaa mozzarella-avokadosalaattia. Ohje on löytynyt jo aikaa sitten Ruokahommia -blogista, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi testata. Minusta tämä oli erittäin mielenkiintoinen, raikas salaatti. Erilainen. Sopii hyvin raskaamman ruoan kaveriksi, vähän tasapainottamaan makuja. Isännän mielestä liian naismainen salaatti, mutta kyllä se silti kiltisti kaiken söi ja taisi hieman lisääkin ottaa... :)

Mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa


2 pussia buffalomozzarellaa
2 avokadoa
2 dl rasvaista turkkilaista jogurttia
1 sitruuna
2 tl sokeria
½ punaista chilipalkoa
1 dl basilikaa
suolaa
mustapippuria

 Puolita avokadot, koverra liha kuorista ja pilko reiluiksi kuutioiksi. Kierittele kuutiot kulhossa 1/2 sitruunan mehussa, etteivät tummu.
Revi tai leikkaa mozzarella paloiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille. Sekoita jogurtti 1/2 sitruunan mehu ja sokeri, joka on aika oleellinen tässä maun kannalta. Levitä seos juuston päälle.
Heittele pinnalle avokado-kuutiot sekä pilkotut chilit ja yrtit. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla.


Chilit ja basilikat olivat omasta maasta. Ainoat mitkä ovat tänä kesänä menestyneet. En tiedä mikä kaikkia muita yrttejä vaivaa, mutta esim. tilli ei ole jostain syystä kasvanut ollenkaan....


 Ja Viskenbööle senkun jatkaa kasvamistaan! <3 Kohta se koiruus on ihan pelkkää jalkaa.... Ja kovin on alkanut kuonokin harmaantumaan, liekö tullut ikää jo niin paljon. Hurjat 10 vkoa! <3


..ja vaikka ilmat eivät oikein sisällä kokkaamista suosikaan, ovat nämä kyllä olleet ihan täydellisiä veneily- ja kalastuskelejä! :)

Kotia kohti...

4 kommenttia:

  1. Hyvänoloinen salaattiresepti! Mistähän mä taikoisin meidän takapihalle järven.....olisi kyllä niin kiva lisä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muutakuin kaivuu hommiin vaan! :) Ja toive päälle että jostain löytyy lähde joka tuppaa vettä lätäkköön. Tai ehkä kuitenkin helpommalla pääsee ihan vaan ostamalla uima-altaan! :)

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen salaatti. Sopis grillatun lihan kans just eikä melkein! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy joku kerta vielä kokeilla tätä oikein raskaan ja maustetun lihan kanssa. Sopii varmaan kaveriksi ihan mielettömän hyvin!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)