lauantai 30. elokuuta 2014

Mascarpone-mustikkapiirakka

Lapin mustikat + täyteläinen mascarponejuusto = ehkä paras mustikkapiirakka IKINÄ


Olisihan se pitänyt jo tajuta Peggyn ylistävistä sanoista, että tämä on täydellistä. Mutta eihän sitä ihminen usko, ennen kuin itse kokeilee. Ja aah, tämä oli ihan täydellistä! Ei kaivannut yhtään mitään vaniljakastikkeita tms. kaverikseen.
Testaa itse ja IHASTU! <3

Mascarpone-mustikkapiirakka

Pohja (28 cm):
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
225 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä

Täyte:
250 g mascarpone
400 g rahkaa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl mustikkaa (pakaste)

 Sekoita kuivat-aineet keskenään.
Nypi kylmä voi jauhoihin ja lisää muna. Sekoita nopeasti.
Laita taikina kelmuun ja kylmään, 30 minuutiksi jääkaappiin tai 10 minuutiksi pakkaseen.
Tee sillä välin täyte valmiiksi. Sekoita kaikki aineet, paitsi kohmeiset mustikat, keskenään.
Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita vielä nopeasti.
Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla. Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita pinta.
Laita uuniin keskitasolle (kiertoilma) 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Laita uunin alatasolle (tavallinen) 175-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Jäähdytä ja nauti! 


Pakko vielä jakaa muutama kuva meidän hurjaa vauhtia kasvavasta pikkupaholaisesta! <3


14 kommenttia:

  1. Voi ei, Nanne, mun on pakko tehdä tätä tänään. Mies jo aamulla ihmetteli eikö ole mitään makeaa. No, kohta on. Turkkilaista jugurttia on iso ämpärillinen ja korvaan rahkan sillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sit mitä tykkäsit! Meillä ainakin oli kovin tykätty versio mustikkapiirakasta!! :)

      Poista
  2. En ole kyllä koskaan nähnyt söpömpää paholaista :D <3

    Kateellisena katselen piirakkaasi ja Lapin mustikoita!! Maistuu varmasti vielä paremmalta kuin minun tekemä piirakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne itse Lapista poimitut mustikat toivat vielä oman hyvän säväyksen piirakkaan! :)
      Kiitos ohjeesta, oli kyllä todella maistuvaa piirakkaa!!! <3

      Poista
  3. Voi nam, miten mehukkaan näköistä mustikkapiirakkaa! Pahus, kun ehtisi tehdä ja syödä noita ihania piirakkoja, joita kaverit täällä bloggaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta Anne, hyviä reseptejä pukkaa sitä tahtia, että ei niitä ehdi millään kaikkia kokeilemaan! Onneksi edes saa kuolata niitä muiden blogeista! :)

      Poista
  4. Todella lupaavanmakuinen mustikkapiirakka, tätä on kyllä tehtävä! Pikku paholainen on kyllä suloinen ja eläväisen oloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, meillä sai ainakin erittäin hyvän vastaanoton! :)
      Pikkupaholainen on kyllä melko eläväinen tapaus, mutta silti niin kovin kiltti - ainakin VIELÄ! ;)

      Poista
  5. Aivan täydellisen oloinen mustikkapiirakka, menee korvamerkintään! ♥

    VastaaPoista
  6. en oo tienny että kananmunia on erikokoisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä munia löytyy S-XL kokoja. Yleisimpiä taitaa olla M ja L-koon munat.
      Itse saan hyvin paljon munia ystävältäni jolla on muutama kana, ja ne munat ovat aina melkoisen pieniä. Kokoluokittelua voi tarkistaa esim. täältä: http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/valitse-muna/350-pakkauskoot-paino

      Poista
  7. Ja minunhan pitää testata tätä.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)