Ehei, en ole kyllästynyt joulutorttuihin (joita muuten en vielä tänä vuonna ole tehnyt, saatika syönyt kertaakaan), välillä vaan pitää tehdä jotain muuta luumuista herkkua! :)
Ohjeen tähän ihanaan torttuun löysin Sinin keittiöstä. HUOM! Tää oli aika nopeatekoinen torttu, eli valmistuu hetkessä vaikka vieraat ilmoittaisivat olevansa hetken päästä oven takana!
Piirakka oli ihana sekoitus rapsakkaa pohjaa, makeankirpsakkaa luumumarmeladia ja suussasulavan pehmoista mascarponetäytettä, *slurps*. Ehkä otan vielä yhden palan..... ☺
Luumu-mascarponetorttu
100 g voita
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl vaniljasokeria
Täyte:
½ purkkia luumumarmeladia
250 g mascarponejuustoa
0,75 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 muna
mantelilastuja
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja n. 2 cm reunoille ja laita jääkaappiin vartiksi. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti.
Levitä pohjalle varovasti luumumarmeladi. Sekoita mascarponeen sokerit ja muna ja levitä marmeladin päälle. Ripottele päälle mantelilastuja (tai pinjansiemeniä). Paista 180 asteessa 30 minuuttia ja tarjoa haaleana tai jäähtyneenä.
Kivanoloinen torttu, mä kävin laittamassa tän ittelleni jemmaan!♥
VastaaPoistaHieno juttu Eija! Kannattaa kokeilla jos "heittotähdet" kuuluvat suosikkeihin. Tämä tuo vähän vaihtelua niihin ainaisiin torttuihin! :)
Poista