tiistai 18. marraskuuta 2014

Viikon olut - Kulmbacher Pils Edelherb


Tämän viikon olut julkaistaankin jo poikkeuksellisesti heti alkuviikosta. Syynä se, että olutraati lähtee loppuviikosta laivalle maistelemaan Baltic Princessin oluttarjontaa! ☺
Tällä viikolla siis maistelussa oli Saksalainen Kulmbacher Pils Edelherb


Kulmbacher Brauerei -panimon historia alkaa vuodesta 1846, jolloin Johann Wolfgang Reichel ystävineen perusti Reichelbräu-nimisen panimon pohjoisbaijerilaiseen Kulmbachin kaupunkiin. Nykyään panimo on osa Kulmbacher-yhtymää, johon kuuluu useita eri panimoita. Kulmbachin panimo on yksi Etelä-Saksan johtavista pilsnerpanimoista.


 Itse tykkään pilsnereistä todella paljon. Ehkä tumman oluen jälkeen se seuraava suosikki. Minusta pilsnerit on aika "helppoa juotavaa", jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Maistuu, mutta ei liikaa. Ja siihen lopputulokseen tultiin myös tämän oluen kohdalla. Ensi huikasta viimeiseen huikkaan asti hyvää, taattua tavaraa. Sopii varmaan aika lailla ruoan kuin ruoan kanssa juotavaksi. Vähän makua, mutta ei kuitenkaan liian hallitsevasti. Ei myöskään mikään laimennetun kaljan makuinen, niinkuin useimmat suomalaiset ruokakaupasta saatavat oluet.
Voisin ostaa uudelleenkin! 

Prosentteja oli 4,9 % ja hinta Alkossa 3,50 €. Tuolla hintaa raaskii vielä muutaman pullollisen viikonlopussa juoda. 


Jouluoluita sain äidiltä maisteltavaksi ison kasan, ja ne pitää kans kaikki maistella ja arvostella. Ilmeisesti Alkossa on tänä jouluna 27 erilaista joulu-ja talviteemalla myytävää olutta. Kaikkia en varmaankaan löydä täältä meidän pikku-Alkosta, mutta täytyy käyttää vähän mielikuvitusta, miten ne kaikki saan käsiini! ☺ Harmittaa vaan, kun Suomessa nämä erikoisoluet ovat niin pirun kalliita. Aina kun käydään Ruotsissa auton kanssa, menen suoraa päätä paikalliseen Systembolagetiin tsekkaamaan valikoiman. Ja yleisesti ottaen erikoisoluet siellä maksavat noin 1,5-2,5 €. Huutava vääryys minusta....  ☺

Oluen huuruista viikkoa kaikille! ☺♥

2 kommenttia:

  1. Itse en lukeudu oluenjuojiin (keskityn noihin glögeihin ;) mutta mies tykkää. Muutaman jouluoluenkin jo osti ja testasi, tarkoitus laittaa niistä postausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ehkä valitsen oluen, jos pitää valita glögin ja oluen väliltä. Vaikka glögikin on kyllä hyvää, mutta melko usein ne on ihan liian makeita mun makuuni.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)