maanantai 9. helmikuuta 2015

Kebablihaa itse tehtynä

Eilen tuli tehtyä LOPULTAKIN kebablihaa itse.
Netistä löytyy paljon ohjeita kebablihan tekoon, kaikki suht samanlaisia, mutta maustemäärät vaihtelivat tosi paljon. Ja koska tämä oli eka kerta kun tehtiin, niin pakko oli sit vaan valita joku ohje jota lähteä seuraamaan. Nämä ohjeet on blogista Anzkun kauhasta kajahtaa, ja olin kyllä erittäin tyytyväinen. Kyllä taas sai "maailman paras vaimo"-palkinnon kerättyä tuolta isännältä!! ☺
Meillä kebab kypsyi leivinuunissa, reilussa sadassa asteessa noin kuuden tunnin ajan. Kirjoitan tähän kuitenkin sen alkuperäisen ohjeen, koska kaikilla ei ole tuota leivinuuni mahdollisuutta.

Kebablihaa


2 kg naudan jauhelihaa
70 g aromisuolaa
mustapippuria


Sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Vaivaa rakenne kunnolla mössöksi (voit käyttää apuna myös vatkainta)
Leivo taikinasta pötkö ja kääri se tiiviisti folioon
Kypsennä 100 asteessa n. 3-4 tuntia. Ota pois ja anna vetäytyä hetkinen folion sisällä
Siivuta valmis liha ohuiksi siivuiksi.


Tein kaksi pötkylää, koska lihaa oli niin paljon. Toinen pötkylä syötiin siltä istumalta ja toinen pääsi siivutettuna pakkaseen odottamaan seuraavaa kertaa.
Ja myös kastikeohjeet otin samaisesta blogista. Tuohon punaiseen kastikkeeseen en ollut ihan täysin tyytyväinen. Minusta siitä puuttui jotain...?! Mutta tuo valkosipulisoossi oli oikein maistuvaa.

Punainen kastike kebabille

2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 iso purkki paseerattua tomaattia
basilikaa
oreganoa
mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
0,5 rkl viinietikkaa

Kuumenna öljy kattilassa ja purista valkosipulin kynsi sekaan. Kuullottele hetki ja lisää muut ainekset. Keittele puolisen tuntia.


Jogurttikastike kebabille


2 dl bulgarian jogurttia
1 dl kermaviiliä
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
valko- ja mustapippuria
suolaa
0,5 rkl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua pari tuntia ennen tarjoamista 



Kebabin seuralaisena oli ristikkoperunoita, suolakurkkua, turkinpippureita, punasipulia ja salaattia.


5 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään tuosta simppelistä kebabohjeesta, joka maustetaan vain aromisuolalla ja pippurilla. Pitäisikin pitkästä aikaa tehdä kebabia itse. On se nimittäin niiiin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä ihan superhyvää, oikein yllätyin itsekin!! ☺
      Oletkos kokeillut jotain muita lihoja kuin pelkkää naudanliha....?

      Poista
  2. Uskon, että isännykseltä napsahti palkinto! En ihmettele yhtään, niin järkyttävän herkulliselta tää setti näyttää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntaisin on kiva aina syödä jotain superhyvää, se kun tuppaa muuten olemaan aina vähän sellainen "väsynyt" päivä.... ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)