Mahtaiskos vaimo jaksaa millään tehdä rakkaalle miehelleen lasagnee illaks?
Ja kun kerran näin kauniisti pyydetään, niin voiko sitä sanoa ei..?!
Blogista löytyy jo monta lasagnereseptiä ennestäänkin, mutta ainahan on kiva testata jotain uutta. Tätäkään minä en itse saanut maistaa, koska lasagnelevyt oli tehty durumvehnästä. Mutta isännän mielipide oli, että TOIMII! Ohje on HabaneroKitchenistä.
Lasagne
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl timjamia
1-2 rkl ketsuppia
1 rkl sokeria
pippuria
suolaa
0,5 dl vettä
Juustokastike:
1 litra (punaista)maitoa
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
200 g sulatejuustoa
1 tl muskottia
1 tl valkopippuria
suolaa
Lisäksi:
9 kpl lasagnelevyjä (taisin vahingossa laittaa 12)
170 g emmentaljuustoraastetta
Pilko sipulit ja kuullota pienellä lämmöllä pehmeäksi. Lisää jauheliha ja anna hautua ja ruskistua. Lisää sekaan Mutti tölkki, ketsuppi ja ½ dl vettä. Anna poreilla miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää mausteet ja sokeri. Anna poreilla ja kasaantuaa vielä noin 15 minuuttia.
Valmista juustokastike sulattamalla voi kuumaksi. Sekoita sekaan vehnäjauho jatkuvasti sekoittaen. Lisää maitoa ja jatka sekoittamista. Mausta välillä. Kunnes maito on melkein kiehuvaa, lisää sulatejuusto sekaan. Sekoita edelleen. Siirrä kattila sivuun, kun juusto on sulanut kunnolla.
Voitele neliskanttinen uunivuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta. Lado kerros lasagnelevyjä päälle, lisää jauhelihakastike ja jälleen juustokastiketta. Toista näin kolme kertaa. Jätä juustokastiketta vielä pinnalle.
Laita emmentalraastetta tasaisesti kauttaaltaan. Paista kiertoilmalla 165 asteessa noin 40 minuuttia. Normiuunissa 175 asteessa ja noin 45-50 minuuttia. Mikäli juustoraaste saa liikaa väriä, peitä foliolla. Anna lasagnen levähtää puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Lasagnen kanssa sopii hyvin mozzarella-tomaattisalaatti.
Pilko sipulit ja kuullota pienellä lämmöllä pehmeäksi. Lisää jauheliha ja anna hautua ja ruskistua. Lisää sekaan Mutti tölkki, ketsuppi ja ½ dl vettä. Anna poreilla miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää mausteet ja sokeri. Anna poreilla ja kasaantuaa vielä noin 15 minuuttia.
Valmista juustokastike sulattamalla voi kuumaksi. Sekoita sekaan vehnäjauho jatkuvasti sekoittaen. Lisää maitoa ja jatka sekoittamista. Mausta välillä. Kunnes maito on melkein kiehuvaa, lisää sulatejuusto sekaan. Sekoita edelleen. Siirrä kattila sivuun, kun juusto on sulanut kunnolla.
Voitele neliskanttinen uunivuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta. Lado kerros lasagnelevyjä päälle, lisää jauhelihakastike ja jälleen juustokastiketta. Toista näin kolme kertaa. Jätä juustokastiketta vielä pinnalle.
Laita emmentalraastetta tasaisesti kauttaaltaan. Paista kiertoilmalla 165 asteessa noin 40 minuuttia. Normiuunissa 175 asteessa ja noin 45-50 minuuttia. Mikäli juustoraaste saa liikaa väriä, peitä foliolla. Anna lasagnen levähtää puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Lasagnen kanssa sopii hyvin mozzarella-tomaattisalaatti.
Ja hei, taas näitä aamukuvia!! Mutta kun aamut vaan on nyt ollut niiiiiiiiiin (satumaisen) upeita!!! ♥
Ihana viesti ja taatusti maistui, kun oli varmasti rakkaudella tehty! :) Mukavaa loppuviikkoa sinne.
VastaaPoistaJoo ei tuollaisen viestin saatua voi kieltäytyä lasagnen teosta!! ;) Ja sehän siis olisi ollut jo liian imelää, jos viestissä olisi lukenut "mahtaiskos RAKAS vaimo..." ....☻
PoistaSamoin sinne, oikein mukavaa loppuviikkoa!!! ♥
Noi aamukuvat <3 <3 UPEAT!
VastaaPoistaJa hei, herkullisen näköistä lasagnea :P~~ pitääkin testata tää sun resepti :)
Kiitos Jonna!! ♥ Oli pakko työmatkalla pysähtyä ottamaan muutama kuva. Nyt on kyllä ollut valokuvauksellisesti niin kauniita aamuja. Tykkään tykkään tykkään!!! ♥
PoistaIsäntä teki eilen ison vuoan lasagnea meille täksi päiväksi. <3 Lasagnelevyt voi korvata juustohöylällä viipaloiduilla kesäkurpitsa suikalella. ;)
VastaaPoistaVoih... Edelleenki tuo sun isäntä ♥ Mistä tuollaisia miehiä saa...?! :)
PoistaAivan, tuota pitääkin testata! Jäisköhän isännältä kokonaan syömättä...?! Tosin se on aika kehityskelpoinen ollut kaikkien ruokien suhteen.
Kyllä, tuo mies on ihan aarre! <3. Tälläkin hetkellä viikkailee mun vaatteita pyykkinaruilta, kun mä mussutan tässä iltapalaa! ;D Kesäkurpitsalasagne on hyvää! Etenkin, kun tekee niistä viipaleista ohuita niin ihan lasangelta ruoka maistuu. :D
PoistaMahtavat maisemat ♥
VastaaPoistaKiitos Anu ♥
PoistaKuvat on tuosta meidän vastapäiseltä pellolta. Kotimaisemat ♥
Voi että, lasagne on kyllä todella hyvää. Nykyään olen laiskistunut ja teen sen yleensä tortillaversiona. Toimii sekin erittäin hyvin! :)
VastaaPoistaMulla onkin tuo tortillaversio kokonaan testaamatta. Pitääkin leipasta sellaisia vehnättömiä tortilloja ja kokeilla!! Kiitos vinkistä! ;)
PoistaLasagne on hyvää. Olen myös kokeillut kesäkurpitsalasagnea ja siitäkin tuli todella hyvää. Todella upeat luontokuvat.
VastaaPoistaNo vitsi, mun on kans pakko kokeilla tuota kesäkurpitsalasagnea!! Muistaakseni olen joskus äitin tekemänä sitä syönyt, mutta itse en ole koskaan tehnyt.
Poista