maanantai 9. marraskuuta 2015

Vehnätöntä Snickers-kakkua & ihania karvakasoja ♥


Snickers-kakku on ehkä taivaallisinta herkkua mitä olen pitkään aikaan syönyt ja nyt kekkasin miten saan tehtyä siitä vieläkin taivallisempaa ja kaiken lisäksi saan vielä itse syödä sitä!! Kiitos siitä kuuluu tuolle isännälle. Isännän sisko pyysi minua leipomaan isänpäiväksi jonkun kakun ja pyysin isännän ratkaisemaan tämän vaikean probleeman, että mitä ihmettä leipoisin. Ja yllätys yllätys, pyyntö kuului, että Snickers-kakkua. Ja pakkohan se oli toteuttaa. Mielessä kävi heti se suklaakakkupohja, jonka tein meidän hääpäivänä. Se oli ihanan suklaista ja tahmeaa, eli sopii ihan täydellisesti juuri tähän tarkoitukseen. Ja päälle ihan normi kinuskit, pähkinät ja suklaat. Kirjoitan koko ohjeen nyt tähän uusiksi, niin ei tarvitse poukkoilla kahden eri ohjeen väliä.
HUOM!! Jos teette keliaakikolle tätä kakkua, niin tarkastakaa, että suklaa ja pähkinät eivät sisällä gluteenia!!!! 

Snickers-kakku (vehnätön)
(24 cm)


200 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
200 g voita
4 munaa
2,5 rkl intiaanisokeria
1 tl vaniljajauhetta (voi korvata vaniljasokerilla)
1,5 dl mantelijauhoa

Päälle:
n. 2 dl suolapähkinöitä
merisuolaa
reillu 1 dl valmista kinuskia/kondensoitua maitoa
 200 g maitosuklaata
(1/3 dl kermaa)

Sulata voi ja pilko suklaa voisulan sekaan. Pidä levy pienellä lämmöllä ja hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauheeseen vaniljajauhe. Sekoita suklaaseos ja kuivat aineet varovasti nostellen munavaahtoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan (24 cm) ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Jätä kakku keskeltä hieman löysäksi.
Levitä kinuski kakun päälle ja kinuskin päälle suolapähkinät (+halutessasi hieman merisuolaa).  Sulata suklaa ja levitä se vielä kinuskipähkinöiden päälle. Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä.
Suklaakuorrutteesta tulee aika kova, joten suklaata sulatettaessa voi sekaan lisätä noin 1/3 dl kermaa. Tällöin suklaa jää hieman pehmeämmäksi.
 Epäilin, että tämä kakku olisi ollut muiden syöjien mieleen liian makeaa, mutta hyvin tuntui maistuvan. Tämä on siitäkin kiva kakku, että on erityisen helppo ja suht nopea tehdä.
Kuvat on nopeasti otettuja, kun meinas vähän tulla kiire lähtö, taas kerran.... ;)
 Meidän pikku-Pimu kävi leikattavana perjantaina. Nyt ei ole enää odotettavissa kissanpentuja, nyyh.... :/ Mutta ehkä helpompaa elämä näin, kaikkien kannalta. Pimu toipui leikkauksesta nopeasti. Perjantaina se koko illan makoili Viskin vieressä ja välillä kainalossa. Mutta lauantaina oli jo normaali viha-rakkaussuhde palannut entiselleen! :)


Isänpäivä valkeni mukavan harmaana, ja pakkohan sitä oli vähän kameraa ulkoiluttaa! :)

6 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloista kakkua! Itsellä kanssa on jonkinnäköinen vehnä/viljaherkkyys, eniten vehnä tuottaa ongelmia joten tälläiset reseptit on ihan parhaita. Ja snickers on hyvää missä muodossa vain.. ;)
    Ihanat karvakuonot, toinen hakenut kipeänä lohtua toiselta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla ,eli en ole keliaakikko, mutta etenkin vehnä aiheuttaa ongelmia. Ollut paaaaaljon parempi olo, kun jätin vehnän pois. Ja samaa mieltä kanssasi, Snickers on hyvää kaikissa muodoissa!! :)

      Poista
  2. Mäkin haluan tällaista kakkua! Näyttää ja kuulostaa uskomattoman hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kun joskus tulette tänne päin, niin tiedän mitä tarjoan.... ;)

      Poista
  3. Tuo kakku näytää älyttömän hyvältä! Mulla meni silloin piloille se eka kakku, mutta ihan pakko tuota on toistekin kokeilla! Mä tykkään snickersistä ja yleensäkin suolapähkinöistä, suklaasta ja kinuskista ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on aika monta snickerskakun pohjaa mennyt pilalle kun olen ottanut vähän liian aikaisin uunista. Nyt olen oppinut jo, että jos vähänkään epäilyttää, niin antaa kakun vielä hetken olla uunissa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)