tiistai 4. lokakuuta 2016

Possu-nuudeliwokkia


Se olis sit jo lokakuu. Kylläpä aika rientää. Tässä kuussa onkin paljon kaikkea kivaa odotettavaa; isännän 30vee synttärit, veljen lapset tulevat taas yökyläilemään, Volbeatin keikka jne jne.
Ja sit ollaankin marraskuussa ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Ja kissasta tulikin mieleeni, että meidän Pimu-kissa oli ilmeisesti vähän tapellut ja toisessa korvassa on kunnon reikä, oikein siis ihan läpimentävä reikä. Piti mennä tänään lekurille näyttämään, että pitääkö sille tehdä jotain. Ennen kuin on koko korva tippunut pois. Mutta turvotus oli yön aikana laskenut aika tavalla ja reikäänkin oli tullut jo rupi, joten seuraillaan tilannetta.
Mutta jos nyt takas tähän päivän reseptiin.... ☺ Possu-nuudeliwokkia tein Yhteishyvän ohjeella. Oli herkkua, molemmille maistui. Nuudelina käytin riisinuudelia. Ja en sekoittanut ohjeen mukaan nuudeleita kastikkeen joukkoon, vaan tarjosin ne erikseen. Tuo ohut riisinuudeli "klimppiintyy" aika helposti, enkä halunnut tarjota mitään klimppiwokkia. Karppaajat jättäköön nuudelit kokonaan pois ja lisää vaikka vähän kasvisten, esim. tuon kiinankaalin määrää.

Possu-nuudeliwokki


400 g porsaanlihasuikaleita (käytin suikaloitua kassleria)
1,5 rkl öljyä
2 porkkanaa
250 g kiinankaalia
1 paprika
1 pss (200 g) vihreitä pakastepapuja
2 valkosipulinkynttä
25 g tuoretta inkivääriä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Kastike:
3 rkl vettä
1,5 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl ruokokidesokeria (käytin kookossokeria)
1 tl maissitärkkelysjauhoja

Lisäksi:
250 g nuudeleita

Kuori ja pilko porkkanat. Kääntele jäisiä papuja ja porkkanoita kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu pavuista ja kasvikset saavat hieman väriä. Suikaloi kiinankaali ja paloittele paprika. Lisää puolet öljystä ja kiinankaali sekä paprika pannulle. Paista hetki. Kaada kasvikset syrjään odottamaan. Lisää pannulle loppu öljy ja ruskista possusuikaleet. Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Pane nuudelit pehmenemään kiehuvaan veteen. Valuta nuudelit ja lisää kasvisten kanssa vokkiin. Kuumenna ja kääntele ainekset sekaisin.


Tänään 4.10. vietetään valtakunnalista Eläintenpäivää ja tästä myös alkaa eläintenviikko, joka kestää ensi maanantaihin saakka. Muistakaamme siis tällä viikolla ja etenkin tänään antaa oikein extrarapsutuksia ja -herkkuja eläimillemme! ♥



6 kommenttia:

  1. Voi voi kun alkoikin tekemään wokkia, aikaa kun viimeksi tehnyt!
    Vau, pääset Volbeattia katsomaan -varmaan huikee keikka heillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin wokkeja tulee tehtyä ihan liian harvoin niiden helppouteen ja hyvyyteen nähden. Nyt kyllä jo kirjoitin "joulupukille" (lue: äidille), että toivelistalla olisi wokkipannu... ;)
      Juu jee ☺ varmasti tulee mahtava keikka!!! ♥

      Poista
  2. Ihana kuva tuo kissa/koirakuva :) Siinä on kisulla pehmeä paikka loikoilla ja näyttääkin siltä, että nauttii olostaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita ♥
      Viskillä ja Pimulla on sellainen normaali sisarusten välinen viha-rakkaussuhde. Taistelevat yli puolet päivästä ja unille käpertyvät lähes toistensa kainaloon :D
      Ja hauskinta tässä kuvassa on se, että tuo lampaantalja on Viskin, mutta se makaa siinä joka ekana ehtii. Eikä Viski koskaan aja Pimua paikaltaan pois :D

      Poista
  3. Oi, Volbeatin keikka. Itse soitan sitä välillä spinning-tunneillani. Toimii :)
    Toipumista Pimulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, odotan sitä keikkaa kyllä aika kovin!! :)
      Kiitos, terveiset välitetty Pimulle! ♥ Korva näyttää jo paaaaljon paremmalta!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)