maanantai 12. joulukuuta 2016

Parmesaaninen palsternakka-porkkanalaatikko


Nyt on jo sen verran tulevan joulun ohjelma selvillä, että sekä aattona että joulupäivänä ollaan pois kotoa, eli kotiin on jouluksi aika turha tehdä mitään ruokaa. Siksi ollaankin joitain jouluohjeita testailtu jo hyvissä ajoin kotosalla. Saa sit jotakin joulujuttuja tekaistua myös oman ruokapöydän ääreen. Tämän"joululaatikon" ohje on löytynyt Maku-lehdestä. Tykästyin tähän kyllä tosi paljon. Jauhettu muskotti toi ihanan jouluisen maun muuten ehkä "ei niin jouluiseen" laatikkoon. Teen tätä varmasti kyllä toistekin, mutta en enää ennen joulua. Ja ehkä joulun jälkeen korvaan tuon muskotin jollain vähemmän jouluisella mausteella. Ja tein muuten puolikkaan annoksen ja se riitti meille kahdelle ihan hyvin muutamaksikin päiväksi muun ruuan lisäkkeenä.

Parmesaaninen palsternakka-porkkanalaatikko


1 kg porkkanoita
500 g palsternakkaa
150 g parmesaanijuustoa hienoksi raastettuna
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
3 munaa
2 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
½ tl jauhettua muskottia
ripaus jauhettua mustapippuria

Kuori porkkanat ja palsternakat. Leikkaa ne vinottain melko ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta hyvin siivilässä. 
Levitä voideltuun uunivuokaan porkkana- ja palsternakkaviipaleita ja parmesaaniraastetta.
Vatkaa kulhossa yhteen maito, kerma ja munat. Lisää mausteet. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja laatikko on hyytynyt
Anna vetäytyä hetki peitettynä ennen tarjoilua. Voit myös valmistaa parmesaaninen palsternakka-porkkanalaatikon edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua. 



Söimme laatikkoa ensin possun pihvifileen kanssa ja kun se ruoka loppui, niin teimme seuraksi Mustapekkapossua. Nam! Toimi niinkin. 


Meille on alkanut kuusen alle ilmestyä paketteja - KÄÄK! Saa nähdä kenen maltti pettää ekana.... 😆 Vahvasti veikkaan tuota meidän yhtä karvaturria. Sattui näkemään kun tänään paketoin jotain isoa, pehmeää ja vaaleanpunaista ja nyt se paketti vaan kovasti huutelee sieltä kuusen alta. 


..ja kiitos 😍 Nonnulan Jonnalle IHANASTA koristeesta!! Jostain kumman syystä se on kuin meille tehty... 😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)