sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Juures-broileriwokki


Joulun jälkeen on kaupoista saanut todella edullisesti juureksia ja pakkohan niihin tarjouksiin on ollut tarttua. Lanttua, punajuurta ja porkkanaa on nyt jääkaappi pullollaan. Ja tähän ruokaan sai oikein näppärästi hukattua pikkasen porkkanaa ja lanttua. Idean otin K-ruoan sivuilta löytyneestä juures-possuwokista. Tämä oli kiva sekoitus suomalaisia makuja aasialaisella vivahteella. Inkivääritahnaa en ollut ikinä kokeillut, mutta se toi kivan "pirtsakan" lisän tähän ruokaan. Kokeilen sitä toistekin.
Ja testiin pääsi muuten samalla joulupukin tuoma wokkipannu. Ai että oli kiva taas kokkailla!! 😍

Juures-broileriwokki


n. 800 g broilerin fileepihvejä
250 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
200 g lanttua
1 pieni purjo
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
(chilimaustetta)
2 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
½-1 rkl inkivääritahnaa
½ tl mustapippuria

Nosta broiskut huoneenlämpöön 30 min ennen paistamista. Leikkaa pihvit ohuiksi suikaleiksi.
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (n. ½ cm x 4 cm) tikuiksi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä ja kypsennä broilerinsuikaleet parissa erässä. Mausta ne suolalla, pippurilla ja halutessasi myös chilillä. Siirrä lihat sivuun lautaselle.
Kuumenna 1 rkl öljyä ja lisää kasvikset kuullottumaan pannulle muutamaksi minuutiksi. Mausta soijalla, hunajalla, inkivääritahnalla ja pippurilla. Hauduta hetki. Tarkista kasvisten kypsyys (ne saavat jäädä rapsakoiksi). Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna. Tarjoa wokki riisin tai nuudelien kanssa.


Tällä viikolla on saatu "naustiskella" kovista pakkasista. Meillä oli isäntä kipeänä kotona ja huolehti lämmittämisestä - oikein urakalla. Sisätiloissa riitti lämpöä ja mukavahan se oli pakkasesta nautiskella lämpöisessä ikkunasta ulos katsellen! 😀 Viski ei kyllä pakkasta kavahtanut, mutta ei viitsitty sen siitä huolimatta antaa montaa tuntia ulkosalla makoilla.


Lyyti ei oikein viihtynyt kovilla pakkasilla ulkona. Mielummin oli leivinuunin päällä kerälle käpertyneenä. Pimun motto pakkasilla oli "ulos-sisälle-ulos-sisälle-ulos-sisälle" 😸

4 kommenttia:

  1. Ihanan oloinen ruoka! Kokeiluun menee! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiva yhdistelmä kotimaisia ja muunmaalaisia makuja! :) Ja tosiaan nuo juurekset on tällä hetkellä ihan mielettömän edullisia....

      Poista
  2. Wok on hyvä talvipäivän ruoka ja valmistuu suhteellisen nopeasti.
    Että teillä on ihania nuo nelijalkaiset ystävät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä oli hyvin tiivistetty wokki ruuan ydin!! :) Parasta että se valmistuu nopeasti.
      Ja kiitos ♥ myös nelijalkaiset kiittävät kehuista! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)