perjantai 10. maaliskuuta 2017

Pätkisrulla & Fazerinatorttu (ja Kustom Kulture Show) ♠


Palataanpas hetkeksi ajassa hieman taaksepäin, tammikuulle. Oltiin sovittu mun veljen kanssa että he tulevat perheineen kylään joku lauantai.
Ja sattuikin niin sopivasti että juuri se lauantai kun he tulivat, oli mitä parhain ulkoilukeli. Mukanaan he toivat lasten mönkkärin ja meillä on yksi pieni mopo ja niinhän se meni, että aikuiset ajelivat jäällä mottorivehkeitten kanssa ja lapset katselivat rannalta!😛 In Koivuranta we call this Reilu Meininki


Ja koska ulkoilun jälkeen on aina kova nälkä, olin tehnyt ison satsin Mustapekkapossua ja lapsille nakkeja & ranskiksia. Ja jälkkäriksi leivoin Pätkisrullan. Ja tuo Pätkisrulla sai niin suuren suosion, että pakkohan se ohje on muistiin kirjata. Idean sain Belle Baie -blogista. Tuo kääretorttupohja on paras mitä olen koskaan kokeillut (vaihdoin alkuperäisen ohjeen jauhot vaan gluteenittomaan jauhoseokseen). Tällä ohjeella aion pohjat jatkossakin leipoa. Ja täytteen tein muuten ohjeen mukaan, mutta vaihdoin maustamattoman tuorejuuston mascarponejuustoon. Ja olin kyllä vaihdokseen tyytyväinen. Mascarpone tuo vähän enemmän "pehmeyttä" täytteeseen. Koristeluapua sain joukon toiseksi nuorimmalta. Karkkeja & kermavaahtoa piti laittaa hillitysti tortun päälle, jotta niitä jäi enemmän syötäväksi ihan sellaisenaan! Tietysti. 😀

Pätkisrulla
pohja gluteeniton 
 HUOM! Tarkista karkkien gluteenittomuus jos teet keliaakikolle!!!!


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl gluteenittomia jauhoja / vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pss Pätkiksiä
250 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
(sokeria maun mukaan)

Koristeeksi:
2 dl vispikermaa
ranskanpastilleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada seos uuninpellille ja paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.
Sulata pätkikset mikrossa tahnamaiseksi. Sekoita pätkistahna ja mascarpone hyvin keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja nostele varovaisesti pätkis-juustoseokseen. Käytä kakun tai kääretortun täytteenä. Tahna hyytyy hyvin, eikä tarvitse jämäköittäjää, kuten liivatetta.
Kääretortun pinnalle vatkasin purkillisen tavallista vispikermaa ja päälle pistettiin koristeeksi vielä ranskanpastilleja.




Ja samalla torttupohja ohjeella tein myös työkavereille Fazeriina-kääretortun. Täytteeksi laitoin Fazerina-konvehteja, 2,5 dl vispikermaa sekä 200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa. *slurps* oli hyvää ja kovin keräsi tämäkin kehuja työkavereilta.


Jos muuten viimeksi kirosin huonoa tuuriamme, niin eilen oli pompsahtanut postilaatikkoon kaksi vapaalippua ensi viikolle Go Expo -messuille. Onkohan onni nyt kääntynyt, vai oliko tämä vaan joku hetkellinen auringon pilkahdus....?!  
Messuista tulikin mieleeni, että tässä on aika ahkerasti alkuvuosi kierrelty messuja. Ensin oli Moottoripyörämessut, sit Venemessut (joissa isäntä muuten kävi pariinkin eri otteeseen), sit Kustom Kulture Show ja nyt Go Expo. Ja pääsiäisenä EHKÄ American Car Show. Jos sit olis taas hetkeksi messuilut messuiltu...


Se Kustom Kulture Kaapelitehtaalla Helsingissä oli kyllä ihan superhieno tapahtuma. Kummatkin oltiin siellä ekaa kertaa ja voin sanoa, että ei kyllä jää viimeiseksi kerraksi. Tässä vähän messujen kuvasatoa.


Olihan se kiva päästä taas nostattamaan jenkkiautokuumetta näin talven keskellä. Onneksi kaikki Chevellet loistivat poissaolollaan, niin pysy itsekin vähän paremmin aisoissa.... 😝



4 kommenttia:

  1. Jo on komeita menopelejä! Mun pitää kans kokeilla fazerinakääretorttua... tai pätkistorttua. Tai molempia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli kyllä Kaapelitehdas täynnä niin komeita menopelejä. Ja komeita miehiä ja kauniita naisia! Ihanaa kun ihmiset olivat panostaneet tyylin mukaiseen pukeutumiseen.
      Kandee kokeilla - vaikka tosiaan molempia. Voin vaikka vannoa että vie kielen mennessään.... ;)

      Poista
  2. Ai, kun näyttää ja kuulostaa hyvältä pätkis- ja fazerinarullat! Pitäisi kehittää joku leivonnainen, johon hyödyntäisi niitä uusia fazernina biteseja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole uskaltanut vielä kaupassa ollenkaan tarttua niihin Fazerina bites -pusseihin. Koska niitä olis ehkä pakko syödä muutamakin pussi kerralla. Nimimerkillä niin kävi Dacapo bites:n kanssa :D :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)