torstai 3. elokuuta 2017

Suorastaan suussa sulavaa jauhelihapiirakkaa ♥


Heipä hei, täällä taas! Silmät sikkaralla yritän jotain rustailla. Viime aikoina on unet jääneet melko vähiin, koska ei vaan ole malttanut käyttää aikaa nukkumiseen. Ja viime yönä meidän talon päällä jylläs sellanen ukonilma, että en uskaltanut painaa silmiä kiinni.
Istuin alakerrassa Viskin kanssa ja toivoin, ettei salama sytytä meiän taloa palamaan. Vaikka rakastankin myrskyä ja ukkosta, mutta kun se jytisee ihan siinä oman talon päällä, niin kyllä se kieltämättä hieman pelottaa. Ja mulla kun ei ole yhtään vilkas tuo mielikuvitus. Eilen taisin just lukea Iltasanomasta, että jossain päin Suomea oli salama sytyttänyt talon palamaan ja lemmikit oli kuollut siinä palossa. En ehkä henkisesti selviäis sellasesta tuskasta ikinä. Talolla ja tavaroilla nyt ei mitään väliä ole, niitä saa uusia, mutta ihmis-ja eläinhenkiä ei saa uusia.... Mitä syvimmät osanotot tälle kyseiselle perheelle ♥♥♥


Mun instagram-tilillä on paljon kyselty tämän kyseisen piirakkaohjeen perään. Ja voin sanoa, että tää on ainaki meidän makuun iskeny ihan täysillä. Eilen viimeksi leivoin tätä pari pellillistä. Näppärää aamupalaa, välipalaa ja iltapalaa. Ja oispa tätä kiva tarjota vieraillekin vaikkapa kera jonkun hyvän salaatin. Ohjeen olen saanut Nonnulan Jonnalta. Siellä söin tätä alkuperäisen ohjeen kinkkuversiota, joka sekin on ihan mielettömän hyvää. Mutta koska me ollaan enemmän jauheliha-ihmisiä, niin siksi tälläinen täyte.Tästä saisi varmasti hyvän myös pelkällä kasvistäytteellä. Jauhot voi korvata ihan yksyhteen esim. gluteenittomalla jauhoseoksella. Testattu on ja todettu toimivaksi.

Jauhelihapiirakka (pellillinen)


 Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
½ tl suolaa

Täyte:
400 g jauhelihaa (+sipulia ja mausteita)
tomaattia
fetajuustoa
suolakurkkua
3 dl kermaa
3 kananmunaa
300 g juustoraastetta
oreganoa

Sekoita pehmennyt voi, jauhot, munat ja suola vatkaimella. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kaada se leivinpaperilla vuoratulle astetta syvemmälle uunipellille. Taikinaa tulee aika ohut kerros, kun sen tasaisesti koko pellille levität.
Paista jauheliha ja sipuli ja mausta makusi mukaan. Kannattaa myös tässä vaiheessa valuttaa jauhelihasta ylimääräiset rasvat pois. Itse käytän tässä siivilää apuna.
Siivuta tomaatit ja suolakurkut. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä taikinan päälle uunipellille. Paista piirakkaa noin 35 minuuttia 200 asteessa. Kannatta tarkkailla paistumista. Tuo päällinen alkaa helposti ruskistua vähän liikaakin.


Ja puolittamalla tän ohjeen, on helppo tehdä myös pienempi, piirasvuokaan sopiva piirakka. Tätä kokeiltiin ensin, ja koska se syötiin heti, niin seuraavana päivänä piti tehdä koko pellillinen.


Lupasin jo viikko takaperin arpoa yhden Sukhin huopapalloalusen. Arvonta on suoritettu, mutta voittaja on unohtunut täällä julkaista. Eli onnetar suosi tällä kertaa nimimerkkiä "M" kommentilla "Vastaus on onnellinen❤ Tähän taloon lisää onnellisuutta toisi ihanan värikäs huopapalloalunen. Keittiö tulisi oikein onnelliseksi tästä ilostuttajasta.
Monesti kuolannut Sukhin pyöreää huopapalloa mattoa. Kaveripariskunnalla jopa päässyt kävelemään ja istumaan sellaisella. Ihana❤"



Onnea voittajalle ja suuret kiitokset kaikille osallistujille!! Kannattaa seurailla esim. Sukhin Instagram-sivua, koska siellä on usein vinkkejä muistakin Sukhin arvonnoista... ;)


 Ja kuvien piirakkahan on herkullista bannofeeta mustikoilla, nam nam!!! Jos ette vielä ole kokeilleet, niin nyt hop hop, mustikka-aika on just käsillä! Tää on niin makiaa, että oikein kurkkuun sattuu, mutta myös niiiiin taivaallisen hyvvväää!!

6 kommenttia:

  1. Ihan pakko kokeilla gluteenittomana. Koulut alkaa taas ensi viikolla ja ruokaisaa välipalaa tarvitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! On todella helppo ja yllättävän nopea valmistaa. Ja tosiaan nuo vehnäjauhot voi ihan surutta vaihtaa gluteenittomiksi jauhoiksi. Testattu on ja ihan yhtä hyvää tuli kuin normijauhoillakin. :)

      Poista
  2. Melkonen rytinä kävi tosiaan edellisyönä. Meillä oli yks ylimääränen karvakasa sängyssä tärisemässä..:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itseasiassa mietinkin että miten Esko mahtaa pärjätä kun se oikein kunnolla alkoi tässä lähellä jyristää...
      Meillä mentiin rallia alakertaa ympäri. En tiedä mistä tuo Viski on yhtäkkiä keksinyt ukkosta pelätä. Tosin nyt taisi sen reaktiot johtua osittain myös mun "hysteerisyydestä"... :/

      Poista
  3. Hei! Onko teillä tässä ohjeessa ollut käytössä 50 vai 60cm uuni? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, meillä on käytössä tuollainen ihan normaali 60 cm uuni! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)