torstai 14. joulukuuta 2017

Rieskarullat


Meillä oli viime perjantaina taas pitkästä aikaa vanhan työporukan kanssa treffit. Tällä kertaa treffeille osallistui myös lapset. Olipa menoa ja melskettä kun viiden aikuisen lisäksi treffeillä oli seitsemän lasta! 😊
Sovitaan näille treffeille aina vähän kuka tuo mitäkin tarjottavaa. Viimeksi tein makeaa tarjottavaa (Kinder-kakkua). Tällä kertaa halusin tehdä suolaista. Pallottelin monen eri suolaisen piirakan välillä. Mutta päätin siltikin tehdä jotain muuta kuin piirakkaa. Löysin Kakkuviikarin vispailuja -blogista herkullisen näköiset rieskarullat ja niitä päätin nyt testata. Alkuperäisessä ohjeessa rulliin oli käytetty kylmäsavuporoa. Poron hinta sai mut haukkomaan hetken aikaa henkeä kaupassa 😂 joten vaihdoin poron ihan suosiolla kylmäsavuhärkään. 
Ohjeessa lisäksi suositeltiin tekemään rullat jo päivää ennen tarjoilua valmiiksi makuuntumaan. Jos tekee näin, niin kannattaa kiinnittää huomiota, että kurkkuraaste on kunnolla valutettu. Mun rullat oli ihan viittä vaille liian vetisiä. Mutta hyvänmakuisia ne oli kaikesta huolimatta. Ja äärettömän helppoja ja nopeita tehdä!! 

Rieskarullat


1 pkt Fazerin rullarieskaa

200 g Creame Bonjour savuporotuorejuustoa 
(tähän sopisi joku raikkaampikin esim. ruohosipuli tai aurinkokuivattu tomaatti) 
100 g kylmäsavuhärkää
jääsalaattia
½ kurkku
½ punainen paprika
persiljaa

Raasta kurkku ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Pese ja revi jääsalaatti "silpuksi". Hienonna persilja.
Voitele rieskat reilusti tuorejuustolla. Levitä pinnalle jääsalaattia, paprikaa, kurkkua ja muutama siivu kylmäsavuhärkää. Ripoittele lopuksi persiljasilppua.
Kääri rieska rullaksi ja "puristele" tiiviiksi.
Leikkaa rulla siivuiksi ja syö itse päätypalat.


Näiden rullien lisäksi vein tarjolle myös helppoja mätileipiä



Aloitin mukamas jouluvalmistelut jo ajoissa ja tein muutama viikko sitten lihapullia 3 kilosta jauhelihaa. No, nyt ne on kaikki jo syöty ja viikonloppuna odottaa uuden satsin tekeminen! 😜



Ollaan taas niin kovin naurettu tätä meidän parivaljakkoa - Pimu-kissaa ja Viski-koiraa. Pimulla on taas joku tarve päästä koko ajan Viskin viereen maate. Ja Viskihän ei ajatuksesta tykkää yhtään. Se tulee just ja just joten kuten kissojen kanssa toimeen, mutta sen mielestä on parempi että kissat ei lähesty häntä, vaan hän saa lähestyä niitä. Mutta Pimupa ei tästä Viskin säännöstä välitä. Yrittää yleensä aina kaivautua nukkumaan Viskin hännän ja takapuolen väliin! 😁 (mahtaa olla herkulliset tuoksut...) 


 Nää Viskin ilmeet on niin parhaita!! Pitäis laittaa kuvateksti "Rakas Joulupukki, huomaathan kuinka kiltti olen ollut pikkusiskolleni? Haluaisin paljon uusia leluja ja herkkuja (mielellään vielä kissanruokaa tai niitä herkullisia koiranpateita, jos saa toivoa), kiitos!!" 


4 kommenttia:

  1. Rieskarullat ovat takuuvarma tarjottava. Joka kerta, kun teen niitä, aina ne loppuvat.
    Viski on selkeästi kiusaantunut, kun kissan mokoma tulee samalle taljalle.
    Mutta parempi laiha sopu, kuin lihava riita. Hauskaa joulun odotusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jostain ihmeen syystä jäänyt rieskarullat kokonaan tekemättä. Enkä ymmärrä miksi, koska nämä olivat niin älyttömän helppoja tehdä. Yleensä ollaan tuota rieskarullaa käytetty vaan pizzapohjaksi.
      Olipa hyvin sanottu, tosiaan parempi laiha sopu kuin lihava riita! ♥
      Hauskaa joulun odotusta myös sinulle!!! ♥

      Poista
  2. On kyllä helppo herkku nämä rieskarullat,enpä ole aikoihin tehnyt voisinpa vaikka Uuden vuoden tarjoiluiksi ajatella :) nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rieskarullat muuten sopivatkin uudenvuoden tarjoiluihin paremmin kuin hyvin, kiitos vinkistä!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)