torstai 6. joulukuuta 2018

Siemenrieskaset (VHH, gluteeniton)


Heippa kaikille! 😊
 Jos pitkästä aikaa taas istahtas hetkeksi koneen äärelle ja palaisi blogin pariin. Ruokaa on tullut tehtyä tasaiseen tahtiin, mutta kuinka tämä "uusi arki" onkin vienyt mukanaan niin kovin, että ei ole mitään saanut tänne kirjoitettua.
Tänään oli onneksi tälläinen arkipyhä, kiitos Itsenäisyyspäivän 💙 ja oli kerrankin aikaa istahtaa hetkeksi koneen ääreen. Ja mikä parasta, kiireetön aamu mahdollisti myös leipomisen. Ja tuloksena oli nämä herkulliset siemenrieskaset. Olen vähän himmaillut omaa leivän syömistäni (koska siihen vaan jää koukkuun), mutta nämä siemenrieskaset toivottavasti ovat vähän "terveellisempää" syötävää vaikka koukkuun jäisikin.

Siemenrieskaset


1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl mantelijauhetta
2½ dl vettä
2-3 rkl sokerijuurikaskuitua
2 tl psylliumkuitua
2 kananmunaa
2½ dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Hienonna siemenet tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita mukaan myös mantelijauhe. Sekoita myös leivinjauhe siemenjauheeseen.
Lisää sokerijuurikaskuitu ja psyllium veteen ja sekoita kananmunat joukkoon.
Lisää jauhot ja juustoraaste taikinaan. Taikina on niin tiivistä, että siitä on helppo muotoilla lusikalla tai kostutetuin sormin pellille rieskan tapaisia leipäsiä. Annoksesta tulee 12 kämmenenkokoista ½ senttimetrin paksuista leipää.
Paista uunissa 15-20 minuuttia.



Tämä tais olla ainakin jo kolmas Itsenäisyyspäivä peräkkäin kun on sattunut ihan älyttömän upea keli. Ihan kuin sääkin haluaisi juhlistaa Suomen itsenäisyyttä antamalla juhlapäivään pikkupakkasen sekä auringon säteitä. 💙



 Aamulla saatiin ihailla upeaa auringonnousua.
 Eikä noissa auringonsäteissäkään mitään vikaa ollut. Päinvastoin. Nyt on taas imetty aurinkoenergiaa varastot täyteen ja ehkä jaksaa paremmin myös tulevat sadepäivät.


(P.S. Lumiset kuvat ovat jo muutaman päivän takaa, mutta tuo samainen auringonpaiste oli tänäänkin!)

Kuka aikoo istua tänään TV:n ääressä katsomassa Linnan juhlia? 🙋 Minä ainakin - heti kun ollaan saunasta selvitty. Iltasella odottaa vielä "juhla-aterian" valmistus. Pöydällä on parhaillaan peuran vasaa sulamassa, joten katsotaan mitä siitä syntyy.


Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa kaikille 💙


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)