torstai 27. joulukuuta 2018

Puolukka-juustokakku brownies pohjalla


Tämä Tarun Taikakkujen puolukka-juustokakku on ollut mulla "to-do -listalla" jo pitkään. Ja mikäs olisi joulukakkuun sopinutkaan paremmin mauksi kuin puolukka. Tämä kakku lähti joulupäivän kaffepöytään mun vanhempien luo. Kakku oli juuri passelin kokoinen meidän kokoiselle (8 aikuista) sakille. Söimme tämän aikalailla loppuun parin päivän aikana. 
Ja kyllähän tämä oli superhyvää, niin kuin Tarun kakut aina!! Pohja oli ihanan suklainen ja täyte mukavan raikas.

Puolukka-juustokakku brownies pohjalla
(24 cm)


Pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2,5 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Valion vaniljarahkaa
3 dl puolukkaa
2 dl sokeria
6 liivatelehteä
4 rkl vettä

  Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ja lisää reunakalvot vuokaan. Itse en jaksanut "taistella" reunakalvon kanssa, mutta voitelin vuoan hyvin ja kakku irtosi nätisti. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukka sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja puolukkasose. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada brownies-pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.



Joulupäivänä oli sellainen keli, että pääsin piiiiitkästä aikaa lumiukko-hommiin! Olipa hauskaa! 😂 Lumiukko sai kaiken lisäksi yllättävän kauan olla rauhassa. Viski oli jotenkin niin hämmentynyt hienosta ukosta, että ei sitä hajottanut. Tosin kova tuuli oli illalla painanut lumiukon nurin. Ehdin jo vähän hermostua, että joku on käynyt sen kaatamassa, mutta koska mitään jälkiä ei näkynyt, niin pakko se on uskoa sen olleen tuuli. 



Ja kyllähän tuosta Viskelssonistakin sai komeita kuvia lumi taustanaan! ❤



Lumipuuhien jälkeen oli hyvä mennä valmiiseen pöytään mun vanhempien luo!! En tiedä välittyykö ähky tällä tavalla kuvien välityksellä, mutta itsellä on ähky vieläkin! 😁 Ja näissä kuvissa siis vain pieni osa joulupäivän herkuista. Jälkkäripöydässäkin oli kakun seurana luumukiisseliä, jätskiä, suklaamoussea ja erilaisia juustoja! 😋



Joku muukin oli kiinnostunut pöydän antimista.... 😉


Tapaninpäivänä keli olikin taas jo talvisen aurinkoinen! Oli kiva tehdä pitkä "kinkunsulatuslenkki". 


Lupasin aiemmassa postauksessa esitellä mitä kaikkea kivaa joulupukki toi meille. En ole ehtinyt vasta kuvaamaan kuin nämä kaksi, mutta nämä olivatkin ihan supersuperkivoja lahjoja!! 


En tiedä mistä se pukki tiesikin, että meillä asustaa muutama majakkahullu. Ja mistä se pukki tiesi, että juuri tuo Tommi Kinnusen Pintti oli yksi eniten toivomistani kirjoista!!!! ❤

2 kommenttia:

  1. Mahtavan tuntuinen juustokakku, puolukka raikastaa sen juuri sopivasti. Kauniit suklaa koristeet olet jaksanut väsätä! 👌
    Teillä on ollut kiva joulu ja nyt blogi postaus ikuistaa osan noista tapahtumista.
    Voi Viski että osaatkin olla valloittava!!
    Oli kiva postaus! 🤗💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihanan raikkaan makuinen kakku!
      Ja koristeita oli hauska väsätä! Tein ne appelsiinin ja kanelin makuisesta suklaasta. Tuli aika kivan makuisia. Mun veljen tyttö (8vee) niitä kans ihasteli, ja lupasin, että ensi kerralla kun hän tulee meille, väsäilemme leivoksia ja teemme niihin suklaakoristeita! :)
      Viski kiittää kehuista! <3 Minusta hänen väritys tulee niin kivasti aina esiin valkoista taustaa vasten! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)