perjantai 15. helmikuuta 2019

Herkkupizzaa (VHH)


Pizzaa tai piirakkaa - en oikein osaa määritellä kumpaa tämä oli, mutta pirun hyvää. Tämä pääsi meillä kyllä ehdottomasti jatkoon. Veikkaanpa että tätä tulee tehtyä tästä lähtien taas joka viikonloppu. 😊
Ja täytteitähän voi muutella ja varioida ihan oman mielensä mukaan. Meillä toinen oli lihapizza ja toinen kala-katkarapu -versio. Hyviä molemmat, mutta tuosta kalaisasta taisi tulla suosikki. Ainakin päätellen siitä, että se tuli ekana syödyksi.
Ohje on karppaus.info -sivustolta, hieman muunneltuna. Pohjan ohjeella saa tehtyä 1 pellillisen pizzaa. Kannattaa heti suosiolla tuplata ainesmäärät ja tehdä kaksi pellillistä! 😉

Herkkupizzaa
(vähähiilihydraattinen)

Pohja:
250 g maitorahkaa
150 g emmental juustoraastetta
2 kananmunaa
7 rkl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta

 Sekoita ainekset kulhossa ja lusikoi taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista pizzapohjaa uunissa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta pohja uunista, levitä päälle haluamasi täytteet ja paista vielä 10-15 minuuttia.



Täytevaihtoehto 1:
jauheliha
pekoni
tomaatti
sipuli
fetajuusto

Täytevaihtoehto 2:
tonnikala
katkarapu
fetajuusto
tomaatti
sipuli
valkosipuli

 Pahoittelen huonoja kuvia, mutta nälkäisenä ja pimeässä ei jaksanut odotella parempia kuvausaikoja! 😂


Kotipiha on vielä lunta piukassa, mutta kuinka sitä onkin jo niin kovin keväinen fiilis. 🌞
Etenkin kun auringonkin saattaa aina silloin tällöin hyvällä tuurilla nähdä. 


Ystävänpäivä oli ja meni, mutta näin jälkikäteen, hyvää ystävänpäivää 💖

“Olisi pitänyt arvata”, sanoi Ihaa.
loppujen lopuksi ei ole aihetta
valittaa. Minulla on ystäväni.
Vasta eilen joku puhui minulle.
Ja viimeviikolla – vai oliko se
edellisellä – Kani törmäsi minuun
ja sanoi: “Voi harmi!”
Se on sitä seuraelämää.
Aina sattuu ja tapahtuu.”

A.A.Milne

-Nalle Puhin mietekirja-




6 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Mielenkiintoinen pohja... maitorahkaa? Tätä varmaan täytyy kokeilla :)
    Ihania kuvia! <3
    Ystävänpäivä halaukset täältä koko Tuiskulan poppoolta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin hyvin hyvin epäileväinen tuon pohjan kanssa, että toimiiko se oikeasti. Maitorahka ei maistunut läpi ollenkaan. Ja muutenkaan ei oikein tiennyt että söikö pizzaa vai piirakkaa. Maku oli jännä, mutta hyvällä tavalla! ;)
      Ja kiitos - sinne myös rapsutukset ihanalle eläinlaumalle <3

      Poista
  2. Hyvää Ystävänpäivää! <3 Ja herkullista pizzaa, pitääpä kokeilla tätä, voisi sopia itselleni (tavallista en oikein voi syödä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin <3
      Suosittelen kokeilemaan. Tää oli todella positiivinen ylläri!! :)

      Poista
  3. Moi! Ajattelin tehdä jauhenliha pannarin jonka ohjeen huomasin täällä. Kysyn paljonko laitat tomaattipyrettä? Riittääkö 1 tuubi vai vähemmän? Näyttää herkulliselta toi pannari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kun kokeilet, jauhelihapannari on helppoa ja hyvää herkkua!
      Olen käyttänyt siinä sellaista pienempää tomaattipyree purkkia. Eli jos sulla on käytössä tuubi (140 g), niin kannattaa laittaa siitä vain puolet! :)
      Mukavia kokkailuhetkiä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)