maanantai 15. huhtikuuta 2019

Mansikka-Marianne moussekakku


Viime viikolla oli aihetta juhlaan, sillä sain tietää että lokakuussa määräaikaisena alkanut työpestini vakinaistetaan. Eihän tässä nykymaailmassa enää mikään muu ole varmaa kuin epävarmuus, mutta kyllä tuo tieto silti vieritti yhden ison kiven sydämeltä pois. 
Ja tämä jos mikä oli hyvä syy tarjota töissä tiimikavereilleni kakkua! 😊
Pitkään ei tarvinnu miettiä mitä kakkua tarjoisin, koska pitihän kakkuun saada tavalla tai toisella ängettyä nimikkokarkkini Marianne. 

Ohje kakkuun löytyi Belle Baie -blogista. Jotta sain jätettyä kotiinkin kakun, tein ohjeen kahteen 18 cm irtopohjavuokaan. Pohjat tein molempiin erikseen, mutta kakkuainekset jaoin ihan tästä normiohjeesta puoliksi molempiin vuokiin. Kovin korkeita kakkuja ei tullut, mutta ihan riittäviä kuitenkin. Jos tekee 20 cm vuokaan saa erittäin nätin, korkean kakun. 


Mansikka-Marianne moussekakku


Pohja:
150 g Digestive keksejä
50 g voita

Mariannemousse:
2 dl kermaa
150 g Mariannerouhetta
250 g rahkaa
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä

Mansikkamousse:
2 dl kermaa
125 g rahkaa
4 dl mansikoita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata margariini. Sekoita ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Mariannemousse: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää siihen mariannerouhe, rahka ja sokeri. Kiehauta vesi ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita voimakkaasti. Tämän jälkeen valuta vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mousseen. Kaada seos vuokaan keksimurun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään puoli tuntia ennen seuraavaa kerrosta.

Mansikkamousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma ja lisää sen jälkeen sekaan rahka ja sokerit. Kiehauta vesitilkka ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet vesitilkkaan voimakkaasti sekoittaen. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen. Tämän jälkeen voit yhdistää mansikkasoseen ja kerma-rahkaseoksen. Kaada mansikkamousse vuokaan mariannemoussen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.



P.S. Mansikkamousseen saa enemmän väriä laittamalla moussen joukkoon ihan loppuvaiheessa muutaman tipan punaista tai pinkkiä pastaväriä.



Viime viikolla pääsin myös valokuvauskurssilla kuvaamaan kakkuja! Vitsit että oli hauskaa puuhaa. Muutama tunti vierähti ihan hetkessä ja vielä olisi ollut intoa jatkaakin. 
Tässä muutamia otoksiani tuolta kurssikerralta:



Seuraavalla kerralla mennäänkin valokuvausporukan kanssa Torronsuolle kuvaamaan. Ja luvassa tietenkin kunnon valokuvausretki, jolloin ei pidä unohtaa grillimakkaroita kotiin! 👌 


6 kommenttia:

  1. Paljon Onnea! :) Herkullinen kakku, ja nätin värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3
      Houkuttaisi tehdä jo uudestaankin sama kakku, mutta ensin pitää testailla pääsiäiseen sopivia kakkuja... ;)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen, menee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Kokeile ihmeessä!! Kovin keräsi ainakin työpaikalla kehuja tämä kakku!

      Poista
  3. Paljon Onnea! <3 Ohje pitää laittaa muistiin; iskän lempparikarkki on marianne, joten sille voisi tuollaista tarjota. :D

    VastaaPoista
  4. No ou mai gaad mikä kakku! Yes, please <3
    Onnea duunijutusta <3
    Siis upeita kuvia, hyvä sää <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)